«Μάχη» για την τηλεθέαση φαινομενικά χωρίς αντίπαλο για τη «Γη της ελιάς»

«Καρφωμένη» ψηλά, στην κορυφαία θέση τηλεθέασης συνεχίζει η σειρά «Η γη της ελιάς» του Mega και δείχνει ακαταμάχητη, μέχρι τώρα, παρά τον ανταγωνισμό και τις πιέσεις που δέχεται από αυτόν.

Η σειρά αποτελεί το ισχυρότερο «ραντεβού» για την μεγαλύτερη μερίδα των τηλεθεατών και στην ώρα μετάδοσης της και στο σύνολο της κάθε ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Το σίριαλ με τους Βρεττάκους, τους Καπερνάρους και τους Στεφανέους και χθες μαγνήτισε τα περισσότερα βλέμματα.

«Συνήθεια τηλεθέασης», βλέπετε. Ο ορισμός της. Όχι πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με άλλες τηλεοπτικές προτάσεις. Προφανώς και συμβαίνει με τη διαφορά ότι η «Γη της ελιάς» έχει καταφέρει την ισχυρότερη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Nielsen.

Συνήθεια τηλεθέασης έχει καταφέρει τις Δευτέρες να διαμορφώσει, τουλάχιστον τις Δευτέρες, και η σειρά εποχής «Η μάγισσα», η ακριβότερη παραγωγή της φετινής σεζόν, ίσως όχι μόνον αυτής. Το χθεσινό επεισόδιο το παρακολούθησαν παραλίγο 800.000 τηλεθεατές.

Μετρήσιμη «αντίπαλος» είναι και η σειρά «Το ναυάγιο», εμπνευσμένη από την μεγαλύτερη ελληνική ναυτική τραγωδία των νεωτέρων χρόνων και το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» ανοιχτά της νησίδας Φαλκονέρα στις 8 Δεκεμβρίου 1966.

Η σατιρική «Ράδιο αρβύλα» με την αναγγελία, μεταξύ άλλων,  ότι 25 Απριλίου ρίχνει «αυλαία» για φέτος, πλασαρίστηκε τέταρτη σε προτιμήσεις μεταξύ των τηλεθεατών και στην μέση ακριβώς του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου φιγουράρει ο «Σασμός».

Από μια ματιά στις αποδόσεις των εκπομπών της ημέρας, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι έπειτα από την «απόσταση» που πήραν μέσα στο ΣΚ αρκετοί από τους τηλεθεατές, χθες, αναθέρμαναν τη σχέση τους με την τηλεόραση. Απόδειξη ότι σημειώθηκε αύξηση τηλεθέαση τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα στα προγράμματα.

Σε άλλα νέα τα δυο ριάλιτι «Survivor» και «Masterchef» διασταύρωσαν τη «ξίφη» τους για μια ακόμη φορά, επικράτησε όμως εκείνο του Σκάι με μικρή διαφορά και έπαιξε ρόλο, μεταξύ άλλων, και το στοιχείο ότι το ριάλιτι του Σκάι διήρκεσε περισσότερο, αν και αυτό καμιά φορά μπορεί να λειτουργήσει σαν… δίκοπο μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Alpha: Προετοιμάζεται για νουάρ αστυνομική περιπέτεια με φαντάσματα και οράματα

«Those About To Die»: Kυκλοφόρησε το πρώτο teaser της επικής σειράς με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins (photo/video)

Τηλεθέαση από «μπετόν» για το Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη,machi