Λοβέρδος: «Άσχετη η κυβέρνηση» - Τσακαλώτος: «Θέλατε να γίνει bank run» (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονοι τόνοι επικράτησαν στη Βουλή μετά την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, κατά την οποία δήλωσε πως φέρνει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί.

Αυτή η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε πως τα προαπαιτούμενα από τους εταίρους τα γνωρίζει η κυβέρνηση από την περασμένη

Δευτέρα και δέκα ημέρες μετά ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρνει τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για τις διαφωνίες που είχε έως τώρα.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον υπουργό δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να παραιτηθεί και έκανε επίθεση στην κυβέρνηση αποκαλώντας την «άσχετη».

Ο όρος «άσχετη» έφερε την άμεση απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Όλοι αυτοί που πριν από τις εκλογές, στις εκλογές και μετά τις εκλογές, μιλούσαν ότι θα βγούμε από το ευρώ, ότι υπάρχει απόλυτη καταστροφή και βοηθήσανε το bank run… Oπότε να ξέρουμε ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση των τραπεζών, και ο κ. Λοβέρδος πρέπει να είναι πρώτος σε αυτό, που με μια πολιτική ήθελε, και τώρα μας ζητάει εμάς τον λόγο. Θυμηθείτε τον λόγο σας κύριε Λοβέρδο. Τι λέγατε πριν από τις εκλογές. Να τους βάλουμε όλους κάτω; Και μας ζητάτε εμάς τον λόγο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Που θέλατε να γίνει bank run για να είσαστε πάντα στην εξουσία εσείς;», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΒουλήΛοβέρδοςΤσακαλώτοςνομοσχέδιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα