Λεβέντης: Θα καταψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο - Στόχος μου συντάξεις με «οροφή» τα 1500 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ένωση Κεντρώων θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή, με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο Β. Λεβέντης ανέφερε

πως το κόμμα του θα ψηφίσει «όχι σε όλα» καθώς πρόκειται «για αντιλαϊκά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά».

«Δεν υπάρχει δηλαδή μια συνοχή. Συμφωνήθηκαν μεν με τους ξένους αλλά ούτε και αυτοί είναι σίγουροι από ότι έχω επαφές μαζί τους, ότι αυτό το πρόγραμμα αποδίδει. Δεν έχουν καμία σιγουριά. Η ανακεφαλαίωση βεβαίως των τραπεζών είναι κάτι το σημαντικό αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που περνούν σήμερα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Εγώ νομίζω πάντα υπάρχει το ζήτημα να πάμε ξανά στην Ευρώπη, να μιλήσουμε για μια νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Με σοβαρότητα να δηλώσουμε ότι θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη καθαρά, να συμφωνήσουμε στο 1% πλεόνασμα την πρώτη χρόνια, 2% την δεύτερη, 3% την τρίτη ώστε η χώρα να βγει στις αγορές. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε και στους εαυτούς μας το ότι είναι απαραίτητο και από εκεί και περά από ποιους θα τα πάρουμε… δεν μπορεί να μας λέει ο κος Τσίπρας ότι θα τα πάρει από τα παιδιά που πηγαίνουν στα φροντιστήρια, ούτε από τους αγρότες. Είναι κάποια πράγματα αδιανόητα, κόβει των γερόντων τις συντάξεις και αφήνει τέσσερις συντάξεις να παίρνουν χιλιάδες άνθρωποι. Δηλαδή δεν μπορεί να μένει όλη η βρώμα στο κάδρο και να καθαρίζουμε ένα κομματάκι και να το λέμε αυτό μεταρρυθμίσεις.

Είναι πάντα ανοιχτό το ζήτημα, αν γίνει μια σοβαρή συζήτηση με τον κ. Τσίπρα και δεχτεί κάποιες μεταρρυθμίσεις σοβαρές και τις πάμε και στους ξένους και τις δεχτούν και αυτοί που είμαι σίγουρος ότι θα τις δεχτούν», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό και τις σαρωτικές ανατροπές που προωθούνται, σημείωσε ότι ο ίδιος στηρίζει «την προσπάθεια για μια σύνταξη με οροφή 1500 ευρώ και αν είναι αυτό περισσεύουν και 3 δις και δεν χρειάζεται να βάλεις ΕΝΦΙΑ.

»Αν στην Ελλάδα δεχτούμε την άποψη οροφής 1.500 ευρώ σε όλες τις συντάξεις και όλες οι συντάξεις γίνουν μια, αφομοιωθούν σε μια, περισσεύουν άμεσα 3 δις. Σας το λέω υπευθύνως και λύνεται και το θέμα, δηλαδή το άγχος του άμεσου γιατί θα επιτραπεί να δώσουμε και κάτι σε αυτούς που είναι Βορειοηπειρώτες που τους τα κόβει τα 280 ευρώ, τα κόβει στους Ελληνοπόντιους, τα κόβει στους ηλικιωμένους που είναι ανασφάλιστοι. Είναι λαιμητόμος αυτό που θα ψηφιστεί σήμερα.»

Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ - Ένωσης Κεντρώων;

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ακόμα πως Ένωση Κεντρώων και κυβέρνηση «πλησιάζουμε σιγά-σιγά».

«Εγώ είδα τον Φλαμπουράρη χθες λίγο στη Βουλή, ανταλλάξαμε μια χειραψία και μου είπε κάποια στιγμή θα κουβεντιάσουμε. Πλησιάζει ο χρόνος να τα κουβεντιάσουμε. Πιστεύω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ωριμάζει η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ένωσης Κεντρώων είναι καλές, ωριμάζει.»

Ταξίδι στο Μόναχο και διεθνείς επαφές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στις διεθνείς επαφές που αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες.

«Στις 22 του μηνός κάνω το πρώτο ταξίδι στο Μόναχο για να μιλήσω με τους ξένους. Εκεί θα δω τον Μπάιρου, είναι αρχηγός του κόμματος των Κεντρώων. Τον Ρουτέλι τα κόμματα δηλαδή του Κέντρου από 17 χώρες της Ευρώπης που είναι μέσα τα κόμματα στο κοινοβούλιο. Θα αρχίσουμε τις συζητήσεις και θα προσπαθήσω να μεταφερθούν στις ηγεσίες οι απόψεις μας. Ότι θέλουμε δηλαδή την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ όλος ο ελληνικός λαός, θέλουμε με ελάχιστες μειοψηφίες που δεν το θέλουν, και απλά ζητάμε ένα έλεος στις μεταρρυθμίσεις γιατί η υφιστάμενη συμφωνία δημιουργεί μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα και δεν μιλάει καν για ανάπτυξη. Γιατί την ρήτρα ανάπτυξης εγώ κυνηγάω.»

Τέλος, όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε πως πρόκειται για μια φασιστική οργάνωση.

«Αυτοί είναι ένα κόμμα βίας. Δεν είναι κόμμα, είναι οργάνωση φασιστική η οποία χρησιμοποιεί τις κάμερες για να κάνει έκτροπα. Αυτοί οργανώνουν έκτροπα, ησυχάζουν για λίγο και μετά ξανακάνουν επεισόδια, αυτή είναι η δουλειά τους. Πιστεύουν ότι μέσω των επεισοδίων δηλώνουν την παρουσία τους.

»Αυτοί που τους έχουν ψηφίσει, έχουν ψηφίσει από εκδίκηση γιατί κοπήκαν οι συντάξεις και μισθοί, δεν έχουνε ψηφίσει επειδή τους συμπαθούν αυτούς τους ανθρώπους. Το κίνητρο των ψηφοφόρων δεν είναι κακό, είναι βέβαια λίγο σκληρό να μπουν στην Βουλή να τα κάνουν λίμπα λέγανε παλιά. Τι λίμπα; Αυτές οι καταστάσεις υποβαθμίζουν την χώρα, την κάνουν τριτοκοσμική. Και κέρδισαν και κάτι αυτοί που κοπήκαν οι συντάξεις τους αυτό τη Χρυσή Αυγή; τίποτα δεν κέρδισαν. Αυτό σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα καταλάβει ο κόσμος ότι η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα φέρνουν οι προτάσεις οι σοβαρές. Να βλέπετε ένα μικρό κόμμα σαν το δικό μας, την Ένωση Κεντρώων πως θα πάρει μια ολόκληρη κυβερνητική πλειοψηφία προς την πλευρά της, προς την πλευρά μας δηλαδή θα έρθει, μέσω θέσεων και απόψεων. Η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα.»

Βασίλης ΛεβέντηςΈνωση ΚεντρώωνπολυνομοσχεδίοκαταψήφισημέτραΣυντάξειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα