Λέγε με Νάντια!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Το ότι η ζωή διαψεύδει είναι γνωστό… Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα «ηθικής ανωτερότητας», μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρία που καλλιεργείται εντέχνως και έξω από κάθε πραγματική υπόσταση από διάφορες κυρίαρχες πολιτικές τάσεις.

Ωστόσο, η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι όπου διακηρύσσεται η ηθική ακεραιότητα, εκεί ακριβώς υπάρχει η περισσότερη ανηθικότητα και η υποκριτική ετοιμότητα της διάψευσής της. Η πολιτική καθαρότητα που βασίζεται επικίνδυνα πάνω στη θρησκευτική δομή διαφόρων δογματικών ιδεολογιών, το μόνο που γεννά είναι η …εντιμότατη γελοιοποίησή

της!

Πρόθεσή μας δεν είναι ο καταγγελτικός λόγος με τον όποιο πολιτεύεται εκ συστήματος αποκλειστικά η Αριστερά και κυρίως η νεόκοπη κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σα να μην μετέχουν τα μελή της στην πραγματικότητα αλλά σα να υπερίπτανται των ουτοπικών νεφελών ενός κόσμου αψεγάδιαστου ο οποίος «λερώνεται» όταν αναγκάζεται να προσγειωθεί στην ευτελή πραγματικότητα της επίγειας ζωής.

Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την μόνιμα αποτυπωμένη και συνεχή έκπληξη του κυρίου Φίλη έναντι των βδελυρών και υποβολιμαίων αντίθετων απόψεων που τολμούν να θέτουν εις γνώση της κοινωνίας όσοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και η κυρία Βαλαβάνη, η όποια παραιτήθηκε - δεν γνωρίζω ακριβώς αν το έπραξε υπό το βάρος της αντιμνημονιακής της ηθικής ή της μητρικής ανάληψης 200.000 ευρώ στο πλαίσιο του αντικαπιταλιστικού αγώνα ενάντια στις ληστρικές τράπεζες των διεθνών τοκογλύφων…

Το θέμα της κυρίας Βαλαβάνη δεν θα μας απασχολούσε διόλου, αν δεν διατυπώνονταν με επιθετική προκλητικότητα η αιτιολόγησή του, η οποία προσβάλει κάθε αξιοπρεπή πολίτη. Συνοπτικά, το σκεπτικό είναι ότι η μητέρα της (αυτοβούλως και δίχως προηγούμενη συνεννόηση με την κόρη της) σήκωσε 200.000 ευρώ ( δεν γνωρίζω πόσοι σύντροφοι έχουν μητέρες με ανάλογες καταθέσεις…) δυο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την επιβολή των περίφημων capital controls!

Το ότι η μητέρα δεν συμβουλεύτηκε την κόρη (η οποία συμπτωματικά ήταν υπουργός οικονομικών, δηλαδή καθ’ ύλην αρμόδια) για αυτή την ενέργειά της, με δυσκολία το αποδεχόμαστε, ως μια υποδειγματική πράξη πολιτικής ακεραιότητας… Ωστόσο, δεν αποδεχόμαστε ότι επιτέθηκαν στην υπουργό οι μνημονικοί δαίμονες για να την εξοντώσουν ηθικά λόγω της πολιτικής της γενναιότητας!

Τόσο ηλίθιοι δεν είμαστε τελικά!

Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΝάντια ΒαλαβάνηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα