Κυβέρνηση: «Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών σε δημοσιονομικά, χρέος, ομαλή χρηματοδότηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαζί με τους δανειστές εργαζόμαστε για μία λύση κατάλληλη για τον ελληνικό λαό». Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της δίωρης συνάντησης με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στο περιθώριο της εξελισσόμενης για δεύτερη μέρα Συνόδου ΕΕ – CELAC.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση διεξήχθη σε «πολύ φιλικό κλίμα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη

μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος».

Κατά συνέπεια παραμένουν «αγκάθια» και σημεία προς γεφύρωση το ζήτημα των δημοσιονομικών, της χρηματοδότησης και της αποκατάστασης της ρευστότητας το αμέσως επόμενο διάστημα και το ζήτημα του χρέους.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψαν τις συνομιλίες ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία ως μια «τελευταία προσπάθεια» για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το χρέος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για τη διαδικασία που δημιουργήθηκαν από την αναχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ και της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε:

«Αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να έχει σήμερα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία».

Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε το βράδυ στην Αθήνα.

ΚυβέρνησηΤσίπραςΓιούνκερδιαπραγμάτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα