Κυριάκος κατά πάντων: Μεϊμαράκης σημαίνει στασιμότητα - Τζιτζικώστας ασάφεια και ασυμβίβαστο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υψώνει τους τόνους απέναντι στους άλλους διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία επίσημης κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Στο στόχαστρό του μπήκε τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και απαντώντας στις δηλώσεις, τις οποίες είχε κάνει την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε: «Κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, τον σέβομαι, αλλά δεν είναι

πιο Νεοδημοκράτης από μένα. Το ίδιο είμαστε». «Η ΝΔ είναι σε φθίνουσα τροχιά» παρατήρησε.

Είπε ακόμη για τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ ότι «τοποθετήθηκε για να κάνει μια δουλειά» και πρόσθεσε: :

«Ο κ. Μεϊμαράκης σηματοδοτεί τη σταθερότητα, μια σίγουρη επιλογή, επιλογή σταθερότητας που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα. Δεν έχει πραγματική διάθεση να κάνει αλλαγές. Αν ήθελε να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας. Δεν θα μιλήσει αξιόπιστα στους πολίτες που απευθύνθηκαν σε άλλους χώρους».

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ανέφερε: «Ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτα από θέσεις. Περιμένω να ακούσω. Είναι άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ προσωπικά όμως ότι είναι ζήτημα το ασυμβίβαστο, το ασυμβίβαστο θα δημιουργήσει διαρχία». Και πρόσθεσε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας: «Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει περιμένω να ακούσω πώς σκέφτεται τη ΝΔ».

Για τον εαυτό του είπε: «Θεωρώ ότι είμαι σοβαρή και υπεύθυνη φωνή ανανέωσης», ζητώντας εκ νέου ντιμπέιτ με κάθε τρόπο.

«Να συζητήσουμε για όλα, και για τα οικονομικά, δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοια λειτουργικά έξοδα η ΝΔ όταν έχει όλα αυτά τα χρέη» σημείωσε. Στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ «θα φύγουμε από τη Συγγρού, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω... Θα παμε σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή να δείξουμε ότι δεν είμαστε μακριά από την κοινωνία».

«Μπορεί να μη συμφωνώ αισθητικά με τον κ. Γεωργιάδη, αλλά ήταν πολύ καλός υπουργός» αναγνώρισε δε για τον έτερο ανθυποψήφιό του, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μείνει εκτός της κούρσας για την ηγεσία για πέντε – δέκα ψήφους, και δηλώνοντας ότι θα αλλάξει τον τρόπο εκλογής ως πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν στηρίζει την υποψηφιότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί σε όλα μαζί της. «Και επί της πολιτικής διαφωνούμε με την Ντόρα. Εγώ δεν ακολούθησα όταν έφυγε από το κόμμα» είπε και διευκρίνισε «Συζητήσαμε, αλλά η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα είναι βαθιά προσωπική».

Κυριάκος Μητσοτάκηςηγεσία ΝΔΑπόστολος ΤζιτζικώσταςΒαγγέλης ΜεϊμαράκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα