Κύπρος: Ο Ρώσος πρέσβης «βλέπει» λύση του Κυπριακού μέσα στο 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, υπογράμμισε ότι «το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στο 2017», διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι η Μόσχα επιθυμεί πολυμερή και όχι πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, όπως επιδιώκει η Άγκυρα, γιατί έτσι θα μπορεί να συμβάλει και η ίδια (σσ: η Μόσχα) στη λύση.

Ο κ. Οσάτσι ανέφερε ότι η λύση

πρέπει να επιτευχθεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, «χωρίς χρονοδιαγράμματα και έξωθεν παρεμβάσεις». Όπως σημείωσε, η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τις συνομιλίες για το Κυπριακό και είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία βιώσιμη λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία να επιλυθεί το Κυπριακό πριν από το τέλος του χρόνου ή αργότερα, αλλά να εξευρεθεί λύση λειτουργική και βιώσιμη.

Επίσης, δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πέραν του ενδιαφέροντος της Μόσχας για λύση, έχει προσωπικό ενδιαφέρον και ζητεί να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις.

Κυπριακόλύση στο ΚυπριακόΚύπροςΡώσος πρέσβης για ΚυπριακόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα