Κτηνωδίας συνέχεια: Σκότωσαν τον Θεοδόση, τη φώκια - μασκότ της Ίου

ΕΛΛAΔΑ

Ο Θεοδόσης ήταν μια αξιολάτρευτη αρσενική φώκια, η οποία είχε γίνει η μασκότ της Ίου, με τις φωτογραφίες της στις παραλίες και το λιμάνι του νησιού να κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου.

Ένα πλάσμα σπάνιο που εμπιστευόταν τους ανθρώπους και θα έπρεπε να προστατεύεται από τις αρμόδιες αρχές αλλά και από όλους τους πολίτες, το οποίο πυροβολήθηκε από άγνωστο.

Η μεσογειακή φώκια βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Αγίας Θεοδότης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο Θεοδόσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, γεννήθηκε στην Ίο

στα τέλη του 2014 και κάθε καλοκαίρι περιφερόταν στις παραλίες του νησιού (αλλά και της Νάξου), ενώ τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες της Ίου τον είχαν αγκαλιάσει.

Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου είχαν αναλάβει την προστασία της μεσογειακής φώκιας και η τοποθεσία στην οποία συνέβη το περιστατικό αποτελεί κομμάτι της δικαιοδοσίας τους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ίσως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες, νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό και ένα μικρό δελφίνι στην παραλία Μυλοπόταμος της Ίου, με τις πληροφορίες για τα αιτία του θανάτου να κάνουν λόγο και πάλι για σφαίρα.

Πηγή: naxospress.gr

πυροβολισμός φώκιαςδολοφονία φώκιαςΘεοδόσηςιόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα