Κρήτη: Αυτός είναι ο 23χρονος που δολοφονήθηκε στα Ανώγεια (Photo)

ΕΛΛAΔΑ

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Ανώγεια στην Κρήτη, ύστερα από το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με αποτέλεσμα ένας 23χρονος να χάσει τη ζωή του.

Οι δυο άντρες φέρεται να λογομάχησαν για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια, με τον 23χρονο να καταλήγει νεκρός.

Σύμφωνα με το «neakriti.gr» που δημοσιεύει τη φωτογραφία, ο 23χρονος που έχασε τη ζωή του είναι ο Μανόλης Στρατάκης.

Φόβοι για βεντέτα

«Το κλίμα στο χωριό είναι

πολύ βαρύ, υπάρχει βουβαμάρα,» αναφέρει κάτοικος στο neakriti.gr προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο»

Ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή ενώ σήμερα θα γίνει και αυτοψία στο χώρο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 24χρονο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει τοπικός παράγοντας στο neakriti.gr : «Και πριν από δύο χρόνια είχε υπάρξει συμπλοκή και όλοι φοβόμασταν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί...»

Την ίδια στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από χθες στην περιοχή με τα μέλη της οικογένειας του δράστη να έχουν απομακρυνθεί από το χωριό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία (...) Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να φερθούν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην εγερθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

«Η δικαιοσύνη θα πάρει θέση και θα αποφασίσει όμως το θέμα είναι το τι θα γίνει μετά και το πώς εμείς εδώ στο χωριό θα προστατεύσουμε και τις δύο οικογένειες από μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη», είπε ο κ Καλλέργης.

Μέλημα όλων αυτή την ώρα στα Ανώγεια είναι να επικρατήσει η λογική και η τάξη σε ένα χωριό όπου του αξίζουν όλα όσα έχει φέρει -όπως αναφέρθηκε- ο πολιτισμός, οι τέχνες τα γράμματα και οι αγώνες για την ελευθερία. «Ζητάω να αποσυρθούν όλα τα όπλα και να απλωθεί η ευγένεια, ο πολιτισμός και η αγάπη», είπε ο δήμαρχος Ανωγείων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΑνώγειαΒεντέταΜανόλης ΣτρατάκηςδολοφονίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα