Κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για επίτευξη συμφωνίας (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαβουλέυσεις για την συμφωνία, τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και στους θεσμούς της Ευρώπης και το ΔΝΤ.

13:27 Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει σοβαρές προσπάθειες δήλωσε ο Carsten Schneider, υψηλόβαθμο στέλεχος και βουλευτής του SPD, κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ.

13:20

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουν αξιολογήσει τις ελληνικές προτάσεις οι θεσμοί, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο

13:16 Το Ποτάμι θα δώσει εξουσιοδότηση ώστε η κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

12:53 Με ανάρτησή του στο twitter ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε έγραψε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να νομοθετεί μεταρρυθμιστικούς νόμους από σήμερα.

12:38 Ρέντσι: Η συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ήδη στο Eurogroup του Σαββάτου, αντί για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.

12: 38 Γάλλος ΥΠΟΙΚ Ε. Μακρόν: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Είμαι αισιόδοξος για συμφωνία τώρα.

12:33 Φερχόφστατ: Η Ελλάδα απομακρύνεται από το Grexit

12:22 Η έναρξη διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα θα πρέπει να εγκριθεί από 6 κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών: Γερμανία, Αυστρία , Ολλανδία , Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία

12:20 Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

12:11 Οι τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας αποτελούν «μια βάση για τις συνομιλίες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ. «Με την πρώτη ματιά, οι προτάσεις της Ελλάδας προσφέρουν μια βάση για τις συνομιλίες», έγραψε ο Μούσκατ στον λογαριασμό του στο Twitter.

12:04 Οι νέες προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν τη βούλησή της να παραμείνει η Ελλλάδα στη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα σοβαρό και αξιόπιστο.

12:00 Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. «Πρέπει να την εκμεταλλευθούμε», τόνισε.

συμφωνίαδιαβουλεύσειςελληνική πρότασηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα