Κουτσούμπας: Αγώνας μέχρι τη νίκη - Ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΕΛΛAΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ, υποδέχτηκαν στην Ομόνοια -παρουσία και του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα- τους αγρότες που κατέφθαναν από την πλατεία Καραϊσκάκη, με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και

μια γροθιά».

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό που αναφέρει: «Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Κάτω οι φόροι».

Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: « Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά. Αυτό το σύνθημα υλοποιείται σήμερα, αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα, που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα - λαιμητόμοι. Η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων των πόλεων είναι η μόνη διέξοδος με κατεύθυνση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε αυτή τη σαπίλα γύρω μας, ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και όλων αυτών που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων να υποφέρουν, να μη μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους εδώ στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας λοιπόν μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη».

«Η μικρομεσαία αγροτιά χτυπιέται από την πολιτική της ΕΕ»

Τη συγκέντρωση στην Ομόνοια χαιρέτισε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους που για 40 μέρες που οι αγρότες βρίσκονταν στα μπλόκα προσέφεραν τη βοήθειά τους και τους έδιναν δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Όπως η εργατική τάξη, σημείωσε, έτσι και η μικρομεσαία αγροτιά χτυπιέται από την πολιτική της ΕΕ, που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια, πολιτική που εντείνεται με τα διαρκή μνημόνια που έφεραν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Ακόμα, ο Β. Μπούτας τόνισε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων δίνει υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, στηρίζοντας Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε από κοινού με τα σωματεία να διεξάγεται ενιαίος αγώνας για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε. «Εμείς θέλουμε να παράγουμε φθηνά προϊόντα και εσείς θέλετε να τρώτε και να αγοράζετε φθηνά και ασφαλή προϊόντα», σημείωσε.

Πηγή: 902.gr

ΚουτσούμπαςσυγκέντρωσηΟμόνοιαΠΑΜΕΑσφαλιστικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα