Κοτόπουλο με μέλι, των ασιατικών εστιατορίων

Μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή, εξαιρετικά δημοφιλής, που υπάρχει στο μενού όλων των ασιατικών εστιατορίων, για φιλέτο κοτόπουλο με γλυκόξινες πινελιές στη σάλτσα, χάρη στο μέλι και τη μουστάρδα.

Συνοδέψτε το με σοταρισμένα λαχανικά και αφράτο λευκό ρύζι και ετοιμάστε πολύ γρήγορα ένα πιάτο που θα αγαπήσουν οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας και όχι μόνο.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ κιλό στήθος κοτόπουλο,

κομμένο σε λωρίδες

Για το πανάρισμα

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλιές της σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο έτοιμο ή σπιτικό (με σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, κύμινο, μαϊντανό κτλ.)

Για τη σάλτσα

2 φλιτζάνια μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας μίγμα μπαχαρικών

¼ φλιτζανιού μουστάρδα με κόκκους

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο νιφάδες

Σπορέλαιο για το σοτάρισμα

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ανακατέψτε σε ένα μπολ, το αλεύρι και το μίγμα μπαχαρικών (2 κουταλιές της σούπας) για το πανάρισμα. Αλευρώστε ελαφρά τις λωρίδες κοτόπουλου και κρατήστε τις στην άκρη σε ένα πιάτο.

2. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το μίγμα μπαχαρικών (1 κουταλιά της σούπας), τη μουστάρδα και το μπούκοβο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε την σάλτσα στην άκρη.

3. Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τις αλευρωμένες λωρίδες κοτόπουλου και ροδίστε καλά και από τις δύο πλευρές για περίπου 10 λεπτά.

4. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.

5. Σερβίρετε το φαγητό στο ίδιο σκεύος που το ετοιμάσατε, αν επιθυμείτε, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή διακοσμήστε με λίγο σουσάμι) και συνοδέψτε με αφράτο λευκό ρύζι.

Διαβάστε επίσης:

Βουτήματα με σταφίδες, σαν των αρτοποιείων

Σπανακοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και φέτα

Ξανθούλες (blondies) με λεμόνι και φράουλα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοτόπουλο,kotopoulo