Κορυφώνει την ένταση η Τουρκία – Απειλεί με αντίποινα για τις ελληνικές ασκήσεις στα Ίμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δήλωση για τις ελληνικές ασκήσεις που πραγματοποιηθήκαν χθες στην Κω προέβη ο εκπρόσωπος Τύπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουσείν Μουφτούογλου.

Ο Μουφτούογλου αναφέρθηκε σε «μονομερή παραβίαση» παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα αναφορικά με το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και είπε πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να « λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Η δήλωση του Μουφτούογλου όπως τη μεταδίδει το τουρκικό

ΥΠΕΞ:

«Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ρίψη αλεξιπτωτιστών στο νησί της Κω.

Η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, προβλέπει τον αφοπλισμό και την απαγόρευση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας σε αυτά τα νησιά και κατ’επέκταση κάθε στρατιωτικό γυμνάσιο.

Ως εκ τούτου η άσκηση της Ελλάδας αποτελεί μονομερή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε όξυνση των σχέσεων μας. Καλούνται [οι Έλληνες] να απέχουν από κινήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Εμείς, σύμφωνα με τα πολιτικά και νομικά μας δικαιώματα στην θάλασσα του Αιγαίου, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά την παραβίαση αυτή»

ΤουρκίαΕλλάδαΊμιαΑιγαίοστρατιωτικές ασκήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα