Κορυφαίος σεισμολόγος για βόμβα Κιμ: Ωχ γ@μώτο...

ΚΟΣΜΟΣ

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μείνει άναυδη από τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κορυφαίος σεισμολόγος δεν είναι καθόλου καθησυχαστικός.

Ο Στίβεν Γκίμπονς, που παρακολουθεί τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές είχε μόνο δύο λέξεις να γράψει στον λογαριασμό του στο twitter και αυτές ήταν «ωχ γαμώτο»…

Την ίδια ώρα, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 8 δευτερολέπτων από εσωτερικό χώρο, όπου

καταγράφεται στην κίνηση ενός πολυέλαιου ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που προκλήθηκε στην πόλη Γιαντζί της Κίνας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Υπάρχει όμως και ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εξεπλάγη από τη βόμβα υδρογόνου της Βόρειας Κορέας και αυτός είναι ο Τζέφρι Λιούις, επικεφαλής του Arms Control Wonk, ο οποίος στις 8 Αυγούστου είχε γράψει στον λογαριασμό του στο twitter: «Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι το εξής: μην εκπλαγείτε όταν η Βόρεια Κορέα δοκιμές με θερμοπυρηνικό όπλο».

Οι βόμβες υδρογόνου είναι τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν κατασκευαστεί, εξηγεί ο Πάντι Ρίγκαν καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ. «Μια κανονική πυρηνική βόμβα έχει ισχύ ίση με αυτή 10.000 τόνων εκρηκτικών TNT. Οι βόμβες υδρογόνου είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρές», σύμφωνα με τον Ρίγκαν.

..

βόμβα υδρογόνουΒόρεια ΚορέασεισμολόγοςπρόβλεψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα