Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερα καυστική ήταν για άλλη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη διάρκεια της συνάντησής της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έχει ιδιαίτερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα

απέναντι στα μνημόνια, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν τη συνάντηση της με τον επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.

Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε επίσης πως "Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη βουλή και την πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτή της διαδικασίας από τη βουλή".

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως "Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω και ήταν πρώτο μέλημά μου για να σας ενημερώσω τόσο για τη νέα ανεξάρτητη ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας και την προοπτική άμεσης ίδρυσης αντιμνημονιακού μετώπου ενόψει των κρίσιμων εκλογών".

Ενώ, ο επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας πρόσθεσε: "Η συμβολή σας είναι πάρα πολύ σημαντική για την τήρηση του Συντάγματος και του κανονισμού της βουλής και τη λειτουργία της βουλής σε αυτή την περίοδο διότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής. Έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας. Το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου αλλά η Ελλάδα είναι ευρωαποικία σύμφωνα με τη θέληση του λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή" κατέληξε.

Ζ. ΚωνσταντοπούλουΠ. ΛαφαζάνηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα