Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Κολούμπια: Παρέλαβαν τα πτυχία τους με χειροπέδες και πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων – Μια απόφοιτη το έσκισε

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Αμερικανών φοιτητών για την συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα παρά το πογκρόμ κατά των φοιτητών από την αστυνομία και το μπαράζ συλλήψεων.

Aπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που είχαν δεχτεί την αστυνομική βία μετά τις κινητοποιήσεις τους,  φόρεσαν χειροπέδες, έδειξαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, και μία απόφοιτη έσκισε το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας αποφοίτων.

Graduation protest from Social Work students at Columbia

University. Social workers are called to challenge injustice & fight against oppression under their code of ethics. We believe in a liberated Palestine in our lifetime. @ColumbiaBDS #cu4palestine pic.twitter.com/4Ea2mWPWCJ

Columbia Students for Justice in Palestine (@ColumbiaSJP) May 13, 2024

Οι φοιτητές καταγράφηκαν την στιγμή που ανεβαίνουν στην εξέδρα την Παρασκευή για να παραλάβουν τα πτυχία τους κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας που περιορίστηκαν σημαντικά μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για την αιματοχυσία στην Γάζα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, απόφοιτες ανέβαιναν στο βήμα επιλέγοντας έναν συμβολικό τρόπο να διαδηλώσουν την εναντίωση τους στην συνεργασία του πανεπιστημίου τους με Ισραηλινές επιχειρήσεις καθώς και για τον θάνατο αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας.

Κάποιες ανέβηκαν φορώντας χειροπέδες. Μία άλλη κρατούσε ένα χαρτί με την παλαιστινιακή σημαία και την αναγραφή «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ενώ μία άλλη φοιτήτρια, αφού έλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό, επιδεικτικά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αφού την περασμένη εβδομάδα το Κολούμπια ακύρωσε την πανεπιστημιακή τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος, μετέδωσε η New York Post.

Today a Columbia student ripped up her diploma on stage as a form of protest against Columbia University. pic.twitter.com/IPzWjr3Rr3

— Stu (@thestustustudio) May 13, 2024

Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη δύο φορές τον περασμένο μήνα για να απομακρύνουν διαδηλωτές και στη συνέχεια να εκδιώξουν φοιτητές που κατέλαβαν το εμβληματικό κτίριο Hamilton Hall του πανεπιστημίου, καθώς οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονταν δραστικά.

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ σε Ισραήλ: Ο ηγέτης της Χαμάς δεν κρύβεται στη Ράφα – Το «τυράκι» των Αμερικανών για την αποτροπή της χερσαίας επιχείρησης

Ολλανδία: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν πανεπιστημιακά κτίρια – «Εκκαθάριση» από την αστυνομία

Bloomberg: Τι σημαίνει η αντικατάσταση του Σοϊγκού από τον τεχνοκράτη Αντρέι Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολούμπια, Φοιτήτριες, – Διαμαρτύρονται, Παλαιστινίων,koloubia, foititries, – diamartyrontai, palaistinion