«Κόκκινο πανί» ο Βορίδης για το ΠΑΣΟΚ

Ψηλά έχει ανεβάσει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ στρέφοντας τα «βέλη» του προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση που έκανε στις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Μάλιστα, στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται από σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και οι δηλώσεις που έκανε για τους πληγέντες.  «Οι δηλώσεις του Υπ. Επικρατείας αποπνέουν κυνικότητα, προσπάθεια αποπροσανατολισμού & απόσεισης ευθυνών. Η σύγκριση δε πλημμυρών

και σεισμών, τις ώρες της απόλυτης καταστροφής, είναι ατυχής. Πάντως με περισσότερη πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα ήταν σαφώς μικρότερο», σχολίασε σε ανάρτησή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας.

Οι δηλώσεις του Υπ. Επικρατείας αποπνέουν κυνικότητα, προσπάθεια αποπροσανατολισμού&απόσεισης ευθυνών. Η σύγκριση δε πλημμυρών και σεισμών, τις ώρες της απόλυτης καταστροφής, είναι ατυχής. Πάντως με περισσότερη πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα ταν σαφώς μικρότερο. #Θεσσαλία pic.twitter.com/Gm5qG7toxk

— Thanasis Glavinas (@Glavinas_Than) September 11, 2023

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ακούγεται ο Μάκης Βορίδης να λέει: «Το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Θα σχεδιάσουμε την αντιπλημμυρική μας προστασία με την εμπειρία της κακοκαιρίας Daniel, δηλαδή ενός φαινομένου που έρχεται μία φορά τα 400 χρόνια; Αντιστοίχως, εάν τα μοντέλα πρόβλεψης σεισμών ήταν για παράδειγμα 8 Ρίχτερ, θα σχεδιάζαμε την αντισεισμική προστασία για 12 Ρίχτερ; Διότι αυτό σημαίνει άλλα κόστη, τόσο δυσθεώρατα που εντέλει θα καταστήσουν απολύτως ασύμφορη και αδύνατη οποιαδήποτε κατασκευή τέτοιου έργου. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να ρωτήσουμε εάν αυτά τα φαινόμενα είναι πιο συχνά. Εάν αυτό ισχύει και οι προβλέψεις που κάνουμε είναι ότι θα είναι συχνότερα αυτά τα φαινόμενα, τότε προφανώς θα πρέπει να πάμε σε αναβαθμισμένο επίπεδο. Αυτό που θέλω αν πω είναι το τι κατασκευάζεις είναι σχέση με τις εύλογες προβλέψεις που κάνεις».

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το κυβερνητικό unfair με τη ΔΕΘ

Κακοκαιρία Daniel: Αναστολή πλειστηριασμών για τους πλημμυροπαθείς – Δεν μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το ταμείο ανάκαμψης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόκκινο, Βορίδης, ΠΑΣΟΚ,kokkino, voridis, pasok