Κοινό μέτωπο Τσίπρα - Ολάντ για αλλαγές στην ΕΕ – «Η Ευρώπη δεν είναι μόνο δημοσιονομική πειθαρχία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι χαρά και τιμή η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου. «Πραγματοποιείται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός και στάθηκε στη φράση που χρησιμοποίησε χθες ο Ολάντ, ο οποίος είπε «τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία

και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου και την συνεργασίας των δύο χωρών τονίζοντας ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στρατηγικό δίλημμα πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές αξίες και αρχές, όλες οι δυνάμεις οι προοδευτικές που θέλουμε την Ευρώπη των αξιών πρέπει να δώσουμε κοινό αγώνα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μήνυμα της παρουσίας σας σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη, πρέπει να δοθεί κοινός αγώνας για τις επόμενες γενιές που δικαιούνται να ζήσουν σε μία καλύτερη Ευρώπη» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο κοινή αγορά και κοινό νόμισμα, είπε ο Γάλλος πρόεδρος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που του επιφύλαξε το Ελληνικό κράτος. «Αγαπητέ Αλέξη η υποδοχή δείχνει το σύνδεσμο ανάμεσα στους λαούς την κοινή προσέγγιση για το τι είναι η δημοκρατία και οι αξίες που πρέπει να προβάλει η Ευρώπη».

«Ξέρω τι έχει υποστεί ο ελληνικός λαός από την κρίση χρειαζόταν κουράγιο και θάρρος για να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση το πρόγραμμα που θα οδηγήσει στο δρόμος της ανάπτυξης» είπε ο Ολάντ και τόνισε ότι «η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας γιατί έχουμε κοινές αξίες».

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη τη συμφωνία του Ιουλίου, τόνισε ότι η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτή τη διαπραγμάτευση και θα συνεχίσει να το κάνει.

Για το θέμα των προσφυγικών ροών ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που υποδέχεται τις προσφυγικές ροές και να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ. «Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία» είπε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, «ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία η ΕΕ δεν μπορεί να είναι μόνο αγορά και ένα κοινό νόμισμα» και για αυτό πρόσθεσε η Γαλλία πρότεινε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1963.

ΤσίπραςΟλάντσυνάντηση Τσίπρα ΟλάντHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα