Κλήση της εισαγγελέως Τσατάνη αποφάσισε η Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε την κλήση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στη Βουλή για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Με επιστολή της η Γ. Τσατάνη υποστήριζε, όπως έγινε γνωστό κατά την συνεδρίασης, ότι τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να πάνε εκείνα στο γραφείο της με βάση το σκεπτικό της περί διάκρισης των εξουσιών.

Η άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη

να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επικρίθηκε... διακομματικά, ακόμα και από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής οι οποίοι στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν σταθεί στο πλευρό της εισαγγελέως στην «διαμάχη» της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε τόσο με τη θέση της εισαγγελέως για την... μετάβαση της Επιτροπής Θεσμών στο γραφείο της όσο και με το σκεπτικό της περί διάκρισης των εξουσιών. Ως «ατόπημα» έκρινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γκιόλας την περίπτωση να μην προσέλθει η Γεωργία Τσατάνη στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε ότι η Γ. Τσατάνη «δεν ερμηνεύει καλά τις διατάξεις» και ότι «μόνον οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς των ανωτάτων δικαστηρίων μπορούν να μην έρθουν στη Βουλή». Άρα «πρέπει να κληθεί», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοια εμμονή όπως της κ.Τσατάνη».

«Γιατί η Γ. Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτόν τον περίεργο λόγο ότι η δικαστική εξουσία προτάσσεται; Πρέπει να το δούμε και αυτό στην αλυσίδα μίας ολόκληρης συμπεριφοράς της», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στην Επιτροπή έχει φτάσει αίτημα από την πλευρά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος ζητά να προσέλθει για ακρόαση από τα μέλη της Θεσμών και Διαφάνειας. «Διαφωνώ στο να έρθει ο κ. Βγενόπουλος. Είναι πολίτης και διάδικος. Έχει κάποιες απόψεις αλλά σε σχέση με τους χειρισμούς δεν νομίζω ότι ο κ. Βγενόπουλος μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση που εμείς επιθυμούμε. Η παρουσία του εδώ θα διαιωνίσει το πρόβλημα. Ευχαρίστως το διαιωνίζουμε, αλλά θα πάρετε την ευθύνη γι’ αυτό», ήταν η θέση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου προς τα μέλη της Επιτροπής.

Όπως αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση θα κληθεί η εισαγγελέως εφετών Γεωργία Τσατάνη και εν συνεχεία θα καθοριστούν τα πρόσωπα που θα ακολουθήσουν προς ακρόαση.

ΒουλήΓεωργία ΤσατάνηΕπιτροπή Θεσμών και ΔιαφάνειαςΕισαγγελέαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα