Κορωνοϊός: «Κλείδωσε» η τέταρτη δόση για τους άνω των 60

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης στους ανθρώπους άνω των 60 προκειμένου να θωρακιστούν οι πλέον ευάλωτοι.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναμένεται να ανακοινώσουν το άνοιγμα της πλατφόρμας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής για το θέμα. Στόχος της τέταρτης δόσης είναι να θωρακιστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τέταρτη δόση θα αφορά περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα, που

ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω που είχαν προτεραιοποιηθεί και στην αρχική φάση του εμβολιασμού.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Όταν οι ειδικοί δώσουν «πράσινο φως» για την τέταρτη δόση, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας και τον προγραμματισμό νέων ραντεβού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δικαιούχοι θα μπορέσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προχωρήσουν στον προγραμματισμό, με τους αρμόδιους να διαβεβαιώνουν για την επάρκεια των εμβολίων.

Αν και η 4η δόση έχει απασχολήσει τις επιτροπές υγείας παγκοσμίως, η συλλογή σχετικών δεδομένων, κυρίως από το Ισραήλ όπου έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός αποδεικνύει ότι στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες είναι πολύ αποτελεσματικός.

Η 4η δόση γίνεται με τα εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Διαβάστε επίσης:

Στον «πάγο» οι μεταβιβάσεις ακινήτων για ένα μήνα λόγω αποχής των συμβολαιογράφων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο – Εκκενώνεται τμήμα του χωριού Σορωνή

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς: Τρένο παρέσυρε πεζούς – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα