Κιβωτός του Κόσμου: Ανάκληση δωρεών με αγωγές και εξώδικα

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις δωρητών που ζητούν πίσω τις δωρεές προς την Κιβωτό του Κόσμου καθώς αισθάνονται «εξαπατημένοι» από τον πατέρα Αντώνιο.

Μία από τις περιπτώσεις αυτές, αφορά στην ανάκληση δωρεάς ελαιώνα στη Θάσο από 86χρονη γυναίκα. Όπως περιγράφεται στο εξώδικο, η ηλικιωμένη γυναίκα κράτησε μόνο την επικαρπία, ενώ εμφανίζεται να έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά για κάθε λόγο και αιτία.

Στο εξώδικο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος,

η 86χρονη κάνει λόγο για πλάνη και υποστηρίζει πως «με είχαν εκ δόλου παρασύρει με συγκλίνουσες και διαδοχικές τους ενέργειες στη σύναψη του άνω συμβολαίου δωρεάς και σε κάθε περίπτωση ευρισκόμουν σε ουσιώδη πλάνη ως προς το πραγματικό περιεχόμενό του (…) Αυτό που επιθυμούσα ήταν μόνον μετά τον θάνατό μου το άνω ακίνητο να περιέλθει όλο κατά πλήρη κυριότητα στην άνω μη κερδοσκοπική Εταιρεία, λόγω δωρεάς».

Η ίδια αναφέρει, επίσης, πως ο πατήρ Αντώνιος την καθησύχασε και υποσχέθηκε να αναλάβει εκείνος τα διαδικαστικά για την ολοκλήρωση της δωρεάς με δικό του δικηγόρο.

Δηλώνει ότι τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα του, την εξαπάτησαν όταν υπέγραφε τα συμβόλαια: «Ουδέποτε μου εξήγησαν εν όψει του προκεχωρημένου της ηλικίας μου και της μη ειδικής μου γνώσης, ώστε να αντιληφθώ έστω και την ύστατη στιγμή, την σε βάρος μου απατηλή συμπεριφορά για το τι πραγματικά υπέγραφα. (…) Δεν μου είπαν ότι από τη στιγμή της υπογραφής δίνω την ψιλή κυριότητα και μετά τον θάνατό μου θα συνενωθεί με αυτήν και η επικαρπία, κοντολογίς δεν μου εξήγησαν ως όφειλαν προκειμένου να καταλάβω ότι δεν θα μπορούσα πλέον να πωλήσω τον ελαιώνα, αν ο μη γένοιτο μου χρειαζόταν προς αντιμετώπιση τυχόν ασθένειάς μου».

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης ζητεί από την Κιβωτό με αγωγή του την επιστροφή ακινήτου στο Βόλο που είχε δωρίσει το 2017. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, το ακίνητο δεν χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει παιδιά της Κιβωτού αλλά παρέμεινε αναξιοποίητο.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Και σε πηγάδια οι έρευνες για τον 31χρονο Μπάμπη – Παραμένει σιωπηλός ο κρεοπώλης

Πέθανε η διαπρεπής νεοελληνίστρια και επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκα

Κατέρρευσε κομμάτι οροφής στο Νοσοκομείο του Ρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, Ανάκληση,kivotos, kosmou, anaklisi