Κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές από διάφορες σχολές της Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο κτήριο του υπουργείου ενώ εκπρόσωποί τους επιδίωξαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους που σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης,

τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και τη «διάλυση», όπως καταγγέλλουν, της φοιτητικής μέριμνας.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο 3ο μνημόνιο που συμφώνησε με τους ‘’θεσμούς’’, αποδέχτηκε την συγκρότηση ενός νέου νομοσχεδίου για την παιδεία, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, του ΚΕΧΑΕ και της ΕΕ για την εκπαίδευση», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ καλούν τους υπόλοιπους φοιτητές και μαθητές «να απαιτήσουμε τώρα ‘’Λεφτά για την παιδεία’’, ‘’Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους’’. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε μια χαμένη γενιά, αλλά θα μπούμε σφήνα στα σχέδιά κυβέρνησης και ΕΕ για να επιβάλλουμε ότι μας αρνούνται!»

παράσταση διαμαρτυρίαςυπουργείο ΠαιδείαςφοιτητέςμαθητέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα