Κίνα: Πλημμύρισε το Χονγκ Κονγκ – Πλήττεται από τις χειρότερες βροχοπτώσεις εδώ και 140 χρόνια (videos)

Οι χειρότερες βροχοπτώσεις εδώ και 140 χρόνια πλήττουν το Χονγκ Κονγκ, που έχει πλημμυρίσει, με τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες να έχουν παραλύσει, λίγες μέρες αφότου η νότια Κίνα επλήγη από δύο απανωτούς τυφώνες – τον Σαολά και τον Χαϊκούι.

Ουδέποτε άλλοτε έχουν καταγραφεί τόσο σφοδρές βροχοπτώσεις από το 1884, όταν άρχισε η συστηματική τήρηση μετεωρολογικών

αρχείων.

Στη γειτονική κινεζική μητρόπολη Σεντζέν, το περασμένο 24ωρο, καταγράφηκαν οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις από το 1952.

Η περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπη με ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες και θερμοκρασίες ρεκόρ το καλοκαίρι, φαινόμενα που όπως τονίζουν επιστήμονες επιδεινώνει η κλιματική αλλαγή.

Ως τώρα, οι αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για θύματα. Ωστόσο σχολεία και υπηρεσίες έχουν κλείσει, οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και στους δρόμους έχουν ακινητοποιηθεί ΙΧ και οχήματα δημόσιων μεταφορών.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, οι καταρρακτώδεις βροχές οφείλονται σε βαρομετρικό χαμηλό που αποτελεί «υπόλειμμα του Χαϊκούι», του τυφώνα που έπληξε την Ταϊβάν στις αρχές της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάπου 100 άνθρωποι, να ξεριζωθούν δέντρα και να υποστούν ζημιές δρόμοι, προτού κατευθυνθεί στη νότια Κίνα, υποβαθμισμένος σε καταιγίδα.

Σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, οι αρχές της Σεντζέν σκέφτονται να απελευθερώσουν ποσότητες ύδατος από ταμιευτήρες της μεγαλούπολης, κάτι που αν υλοποιηθεί υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της ημιαυτόνομης περιοχής.

Στην άλλη άκρη της Κίνας, στην πρωτεύουσα Πεκίνο, σημειώθηκαν στα τέλη του Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών, με τη γειτονική επαρχία Χεμπέι να υφίσταται ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο ρόλος του στον πόλεμο της Ουκρανίας; – Οι αποκαλύψεις του βιογράφου Γουόλτερ Άιζακσον (video)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πέδρο Σάντσεθ, ακυρώνει τη συμμετοχή του στη G20

Γερμανός μετεωρολόγος: Στην Ελλάδα σε τρεις ημέρες έπεσε τόση βροχή, όση πέφτει σε ένα χρόνο σε όλη τη Γερμανία

Keywords
Τυχαία Θέματα