Κίνα: Εμφανίστηκε μετά από ένα χρόνο για να… παραιτηθεί ο τραπεζίτης Μπάο Φαν

Εξαφανισμένος από δημόσιες εμφανίσεις ήταν για τον προηγούμενο χρόνο ο Κινέζος τραπεζίτης Μπάο Φαν, ο οποίος εμφανίστηκε και παραιτήθηκε από όλους τους ρόλους στην εταιρεία του, την China Renaissance Holdings.


Η τράπεζα διευκρίνισε ότι ο Μπάο παραιτήθηκε «για λόγους υγείας και για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις οικογενειακές του υποθέσεις»..

lang="en" dir="ltr">Bao Fan: Missing China billionaire banker returns to resign https://t.co/mLnIdAYNLz

BBC News (World) (@BBCWorld) February 2, 2024

Η ανεξήγητη εξαφάνιση του Μπάο τον περασμένο Φεβρουάριο σόκαρε την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα της Κίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, η China Renaissance δήλωσε ότι ο τραπεζίτης συνεργαζόταν με τις αρχές (δεν ανέφερε ποιες) που διενεργούσαν έρευνα.

Bao Fan, the star Chinese banker whose disappearance shocked the business and investing community last year, has resigned from his financial firm China Renaissance https://t.co/p6ESIXe25i

Bloomberg (@business) February 2, 2024

Στην τελευταία της αναφορά προς τις εποπτικές αρχές, η εταιρεία δήλωσε ότι ο συνιδρυτής, Σι Γι Τζινγκ, θα αναλάβει τα πιο σημαντικά αξιώματα που κατείχε ο Μπάο. Προσθέτει ότι «δεν έχει καμία διαφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα σχετικά με την παραίτησή του που πρέπει να τεθεί υπόψη των μετόχων».

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μπάο.

Ο Μπάο ήταν ένας από τους πιο προβεβλημένους τραπεζίτες της Κίνας με πελατολόγιο που περιλάμβανε τους διαδικτυακούς γίγαντες Tencent, Alibaba και Baidu.

Η εξαφάνισή του ήρθε στο πλαίσιο της καταστολής των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας από τις κινεζικές αρχές, αναφέρει το BBC.

Bao Fan, chairman and CEO of Beijing-based China Renaissance Holdings, is missing, according to a filing. https://t.co/ISVWgOhlY8

— Forbes (@Forbes) February 17, 2023

Στα τέλη του 2020, ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, επίσης σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις για τρεις μήνες, έπειτα από επικριτικά σχόλια για τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Neuralink: Πάνω από 1.500 ζώα πέθαναν στο εργαστήριο του Έλον Μασκ – Μαϊμούδες υπέστησαν «ακραίο πόνο»

Χιλιάδες μακάκοι έκαναν… επιδρομή σε πόλη της Ταϊλάνδης (Photos)

Αστεροειδής στο μέγεθος του… Empire State Building περνά «ξυστά» από τη Γη (photo/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Κίνα, Εμφανίστηκε, Μπάο Φαν,kina, emfanistike, bao fan