Κικίλιας: Καμία συνενοχή στην εξόντωση της κοινωνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για συμφωνία-λαιμητόμο μιλάει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Δηλώνει ότι η Ν.Δ. διαφωνεί και στην ουσία και στη λογική των μέτρων, επιμένει στο πάγιο αίτημα του κόμματος για εκλογές, ενώ φαίνεται πεπεισμένος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει να πείσει τους εταίρους για αλλαγή του μείγματος της εφαρμοζόμενης πολιτικής.\

Η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών έκλεισε. Η Ν.Δ. είναι πιθανόν να κληθεί να την εφαρμόσει. Ποιο το νόημα

να μην ψηφίζει λοιπόν τα μέτρα;

Βγήκε λευκός καπνός, αλλά τα μαντάτα ήταν μαύρα για τον ελληνικό λαό και κυρίως για τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έφερε συμφωνία-λαιμητόμο και «τίμησε» την Εργατική Πρωτομαγιά υπογράφοντας πολύ σκληρά μέτρα. Χάνονται 1 έως 3 συντάξεις και μειώνεται το αφορολόγητο κάτω από τα 5.900 ευρώ, κάτι που σημαίνει απώλεια ενός μισθού για τους μισθωτούς. Ερχονται μέτρα 3,6 δισ. το 2019 και το 2020, δηλαδή τέταρτο Μνημόνιο, το χειρότερο όλων, και χωρίς χρηματοδότηση. Εμείς πλάτη στην εξόντωση της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν βάζουμε. Ξεκάθαρα λοιπόν: καμία ανοχή, καμία συνενοχή.

Υπάρχει όμως και η δήλωση Μεϊμαράκη, ότι «όποιος δεν τα ψηφίσει είναι τζάμπα μάγκας»...

Υπάρχει πράγματι η δήλωση Μεϊμαράκη, 19 Μαρτίου 2017, στην οποία ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. λέει: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με την παραπολιτική και τα κουτσομπολιά. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ψήφιση των μέτρων».

ΚικίλιαςσυμφωνίαμέτραΝΔΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα