«Καζάνι που βράζει» η Σουηδία: 13 νεκροί από τον πόλεμο των συμμοριών – Ο στρατός στους δρόμους για την αντιμετώπιση της βίας

Ειλημμένη απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης είναι η συνδρομή του στρατού για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα, μιας και μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο έχουν ήδη καταγραφεί 13 δολοφονίες.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Όλαφ Κρίστενσον συναντήθηκε με τον Μίκαελ Μπίντεν, ανώτατο διοικητή των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων, και επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα από τον στρατό να αρχίσει να συνεργάζεται με την αστυνομία κατά των συμμοριών του δρόμου.

BREAKING:

Swedish PM Ulf Kristersson met with Micael Byden, Supreme Commander of the Swedish Armed Forces, today & confirmed the Swedish government will next week ask the Army to start working together with the police against the street gangs.

13 gang murders this September

pic.twitter.com/2oymT44s78

— Visegrád 24 (@visegrad24) September 29, 2023

Όλο και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο των συμμοριών που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες τη Σουηδία, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας, μετά τις βιαιότητες που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους μέσα σε 24 ώρες και έχουν προκαλέσει σοκ στη χώρα.

«Έχουμε μια κατάσταση στην οποία παιδιά έρχονται τα ίδια σε επαφή με εγκληματικές συμμορίες» για να διαπράξουν φόνους, δήλωσε ο Άντερς Τόρνμπεργκ, ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Σουηδία βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπη με μια βία που συνδέεται με τη μάχη μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών και των όπλων στη χώρα.

Η βία αυτή κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στους κόλπους μιας από τις συμμορίες αυτές. Αιματηρές ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις είναι πλέον σχεδόν καθημερινές.

Four bombings were carried out overnight in three different towns in the span of an hour (Aug 31):
– Two IEDs set off outside buildings in Gothenburg
– Powerful IED damages buildings in Norsborg, S. Stockholm
IED explosion at building in Nyköping https://t.co/GJjWGz2r1n

— Swedish Crime Tracker (@CrimeSwedish) September 29, 2023

«Οι εγκληματίες είναι ανελέητοι», πρόσθεσε ο Τόρνμπεργκ, περιγράφοντας ένα καλολαδωμένο σύστημα, στο οποίο προσφεύγουν αυτοί οι τελευταίοι όταν θέλουν να σκοτώσουν αντιπάλους τους: καλούν εξωτερικά πρόσωπα, που είναι συχνά ανήλικα. «Τους παρέχουν τα όπλα και τους δίνουν τη διεύθυνση στην οποία θα επιτεθούν».

A 15-year old girl was arrested for acting as a mule for criminal gangs, transporting live hand grenades across subway lines & trains in the Stockholm region (Aug 25) https://t.co/LVzksPwGUj

— Swedish Crime Tracker (@CrimeSwedish) September 28, 2023

Συχνά τα θύματα είναι κι αυτά νέοι.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου SVT, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά και εκρήξεις το Σεπτέμβριο, ο οποίος ήταν ο πιο πολύνεκρος μήνας των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Η νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ήταν ιδιαίτερα αιματηρή, με τρεις φόνους, μεταξύ των οποίων αυτοί ενός νέου 18 ετών και μιας γυναίκας 25 ετών.

«Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν πίστη στο μέλλον, τα παιδιά και οι νέοι δεν θα έπρεπε να επιθυμούν να γίνουν φονιάδες», τόνισε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο «σερίφης» Έλον Μασκ μίλησε για το μεταναστευτικό – Πήγε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού φορώντας… καπέλο καουμπόι (videos)

Qatargate: Άφησαν ελεύθερο τον Παντσέρι

Πόλεμος συμμοριών στη Σουηδία: Στρατολογούν νέους που αναζητούν «την αίγλη ενός φονιά»

Keywords
Τυχαία Θέματα