Κατσέλη: «η πρόσβαση στις θυρίδες θα προσδιοριστεί χρονικά με ΠΝΠ»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛAΔΑ

Διευκρινήσεις για τις θυρίδες και πότε θα έχουν πρόσβαση σε αυτές οι κάτοχοι τους, έδωσε η Λούκα Κατσέλη

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης

Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι».

Η κ. Κατσέλη μίλησε έγιναν αμέσως μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία ανέφερε ότι οι κάτοχοι θυρίδων θα μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν από αυτές, εκτός από τυχόν μετρητά που υπάρχουν εκεί. Για τις αναλήψεις από τις θυρίδες θα χρειάζεται συνοδεία υπαλλήλου της εκάστοτε τράπεζας.

Η Νάντια Βαλαβάνη, στη συνέχεια, διευκρίνισε την αρχική της δήλωση, και είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τα έγγραφά τους από τις θυρίδες. Είπαμε, ανέφερε, ότι, παρουσία υπαλλήλων, μπορούν να πάνε να τα πάρουν, αλλά δεν θα μπορούν να πάρουν χρήματα όσο υπάρχουν capital control. Είναι απόφαση των τραπεζών και όχι της κυβέρνησης.

ΚατσέληΒαλαβάνηθυρίδεςΤράπεζεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα