Κατρούγκαλος: Η ΝΔ λειτουργεί ως ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για κριτική σε «ανύπαρκτες δηλώσεις του περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις και για ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ», έκανε λόγο με δήλωσή του πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος,

προσθέτοντας πως «δείχνουν όμως ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα για το ζήτημα των προεκλογικών εκδηλώσεων που αφορούν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας ότι «δεν έχουμε Τούρκους πολίτες στην Ελλάδα που να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα, έχουμε μουσουλμάνους στην Θράκη, όπου όμως είναι Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι, «είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία με πλήρη προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και να κρατάμε ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της, με την προϋπόθεση, ότι ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Γιώργος ΚατρούγκαλοςΜΜΕαντιπολίτευσηΔημοψήφισμαΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα