Κάτω από 40 ευρώ η περίθαλψη για κάθε ανασφάλιστο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περί τα σαράντα ευρώ το άτομο κατ’ έτος κοστολογεί το υπουργείο Υγείας το ύψος της υγειονομικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες, σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» που φέρνει ξανά στη Βουλή.

Ειδικότερα, το σύνολο της κοστολόγησης για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, προβλέπονται μόνο 100 εκατ. ευρώ για περίπου 2,5 εκατ. άτομα που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, παρά το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός

φθάνει και τα 3 εκατ.

Πρόκειται για κονδύλια που, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχουν προβλεφθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρόκειται να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ με στόχο τη διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων στους οποίους παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, καθώς και νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι ανασφάλιστοι με τον ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, εξετάσεις, νοσηλεία και συνταγογράφηση.

ανασφάλιστοιΥγείαυπουργείο Υγείαςυγειονομική περίθαλψηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα