Κατηγορούν τον Μαδούρο για πραξικόπημα (Photo - Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κογκρέσο της Βενεζουέλας αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής να παραπέμψει τον πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο σε δίκη για πραξικόπημα. Η απόφαση της αντιπολίτευσης ήρθε κατόπιν της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απομάκρυνση του Μαδούρο. Μάλιστα, ο βουλευτής Χούλιο Μπόρχες υποστήριξε πως το αντιπολιτευόμενο Κογκρέσο,

βρίσκεται πλέον σε ανοικτό «πόλεμο» με την κυβέρνηση..

«Θα παραπέμψουμε σε τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του στη ρήξη με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόρχες.

Οι πύρινοι λόγοι διακόπηκαν όταν στην αίθουσα του Κογκρέσου εισέβαλαν υποστηρικτές του Νίκολας Μαδούρο με κόκκινα μπλουζάκια, φωνάζοντας «0θα πέσει το Κογκρέσο». Οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν όταν ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χόρχε Ροντρίκεθ τους ζήτησε να φύγουν από το κτίριο, με την αντιπολίτευση να τον χρεώνει πως κατηύθυνε τη διαμαρτυρία.

Grupos violentos ingresaron al Hemiciclo de Sesiones de la Asamblea Nacional pic.twitter.com/NPVCT91tNe

ROBERTO MARRERO (@ROBERTOMARRERO) 23 October 2016

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Χεσούς Τορεάλμπα είπε πως η διαμαρτυρία των υποστηρικτών του Μαδούρο ήταν ένα τέλειο παράδειγμα της καταγγελίας τους πως έχει καταλυθεί η δημοκρατία από τον πρόεδρο της χώρας.

«Το γεγονός πως οι άνθρωποι που εξελέγησαν από 7,5 εκατομμύρια πολίτες φιμώθηκαν από 300 τραμπούκους [που εισέβαλλαν στο Κογκρέσο] συνοψίζει την κατάσταση καλύτερα από οποιονδήποτε λόγο» είπε.

Παράλληλα, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην χώρα έχουν αρχίσει να καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του Μαδούρο. Ενώ εκτιμάται πως αν πράγματι αναληφθεί νομική δράση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, η χώρα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συνταγματική κρίση.

ΒενεζουέλαΝίκολα Μαδούροκογκρέσοπαραπομπή σε δίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα