Καταστήματα: Ανοίγουν κανονικά την Κυριακή παρά τον καύσωνα – Τα ωράρια

Αν και εξεταζόταν να μην ανοίξουν τα μαγαζιά αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, αυτή η ιδέα παρέμεινε… ιδέα και έτσι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά και, μάλιστα, εν μέσω των θερινών εκπτώσεων 2023.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημέρωσε την Παρασκευή (14/07), με ανακοίνωσή του, το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους πως τα εμπορικά καταστήματα

βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τονίζεται: «Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες».

Κυριακή 16/07: Ανοιχτά μαγαζιά – Το ωράριο

Λειτουργία καταστημάτων με ωράριο από τις 11:00 έως και τις 18:00 προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι, όμως τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα ακολουθούν διαφορετικά ωράριο και μένουν ανοιχτά, συνήθως μέχρι και τις 20:00.

Πιο αναλυτικά, την ερχόμενη Κυριακή (16/07), τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Mall και Golden Hall: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

McArthurGlen: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Athens Metro Mall: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Attica: Ανοιχτά θα είναι στο City Link, στο Golden Hall, στο Mall καθώς και στα υπόλοιπα σημεία από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Κυριακή 16/07: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές. Πάντως, έχει επικρατήσει ότι τα περισσότερα σούπερ μάρκετ μένουν κλειστά τις Κυριακές κατά τις εκπτωτικές περιόδους και μένουν ανοιχτά κατά τις εορταστικές περιόδους, δηλαδή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αναλυτικά, αύριο (16/07), η λειτουργία των σούπερ μάρκετ ανά αλυσίδα διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλυσίδας, αναφέρεται ότι τα καταστήματά του θα μείνουν κλειστά.

Σκλαβενίτης: Παραδοσιακά κλειστό παραμένει το σούπερ μάρκετ εκτός των εορταστικών περιόδων.

Μασούτης: Μόνο το κατάστημα MEDITERRANEAN COSMOS θα λειτουργήσει από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Market In: Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα στις 16 Ιουλίου.

Lidl: Τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάσει κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα της περιοχής σας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα. Ακόμα, η αλυσίδα παραπέμπει στην αναζήτηση συγκεκριμένου καταστήματος, κάνοντας κλικ εδώ.

My Market: Καταστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές και με συγκεκριμένο ωράριο θα είναι ανοιχτά αύριο (16/07).

Μέχρι πότε οι θερινές εκπτώσεις 2023

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις 2023 για τα καταστήματα και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ακόμα, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»). Πάντως, σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Μάλιστα, οι καταστηματάρχες θα πρέπει – σε περίπτωση ελέγχου – να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Taste Atlas: Το ελληνικό φαγητό που βρίσκεται στα 50 χειρότερα του κόσμου (Videos)

Τέλος συναγερμού στη Γλυφάδα: Έσβησε φωτιά σε πολυκατοικία η πυροσβεστική

Βόλος: Νεκρός άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα