Καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης ο παππούς που έπνιξε τον 9χρονο εγγονό του στη μπανιέρα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Σε 22 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 65χρονος Στιούαρτ Γκριν για την δολοφονία του 9χρονου εγγονού του Άλεξ Ρόμπινσον.

Ο 65χρονος έπνιξε τον μικρό Άλεξ στο μπάνιο του σπιτιού της κόρης του Τζόαν, όταν εκείνη έλειπε για την αγορά μιας γαλοπούλας, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2014.

Ο Άλεξ, ο οποίος έπασχε από αυτισμό και δεν του άρεσε να νιώθει το νερό στο πρόσωπό του, έπαιζε Xbox εκείνη την ημέρα. Ο παππούς του κλείδωσε τις πόρτες του σπιτιού και πήγε στο μπάνιο όπου άνοιξε τις βρύσες για να γεμίσει γρήγορα η μπανιέρα. Στη συνέχεια, μετέφερε εκεί τον εγγονό του και τον έπνιξε.

Ο εισαγγελέας Μάικλ Έβανς δήλωσε ότι η Τζόαν βρήκε τον πατέρα της ήρεμο να κάθεται στο σαλόνι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκριν είπε στην κόρη του: «Έπνιξα τον Άλεξ στο μπάνιο».

Η δικαστής Τζάστις Θίργουολ άκουσε ότι ο Γκριν, που πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, είχε βγει από μια ψυχιατρική μονάδα και μισούσε την ιδέα να ζει ανεξάρτητα σε έναν χώρο που είχε σχεδιαστεί για την περίπτωσή του. Ένα μήνα πριν το θάνατο του Άλεξ, η Τζόαν είχε παρακαλέσει το προσωπικό της ψυχιατρικής μονάδας να μην τον αφήσουν να βγει έξω. Μάλιστα, είχε επιχειρήσει να στραγγαλίσει έναν γιατρό, στην προσπάθειά του να παραμείνει μέσα στο κτίριο της μονάδας.

Η δικαστής είπε στον Γκριν: «Κατά την διάρκεια αυτής της δίκης, προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα. Χειραγωγείτε τους ανθρώπους για να πάρετε αυτό που θέλετε. Αυτό δεν ήταν προϊόν ψυχικής ασθένειας, ήταν εξ’ ολοκλήρου δική σας ευθύνη».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η ανησυχία σας ήταν για τον εαυτό σας: Θα πάω στο νοσοκομείο; Δεν μπορώ να κάνω φυλακή. Περιγράψατε τον εαυτό σας ως ένα άτομο που είναι εγωιστής σ’ όλη του τη ζωή, γι’ αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία».

παππούςεγγονόςμπανιέραπνιγμόςφυλακήδίκηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα