Κατά της αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη τάχθηκε ο Εισαγγελέας

ΕΛΛAΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη εισηγήθηκε στο δικαστήριο ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρόσφατη απόδραση από το Δρομοκαϊτειο της συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Κατά τον Εισαγγελικό λειτουργό, η κατηγορουμένη δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως ανέφερε «η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοήθειας

προς αυτήν».

Στην τοποθέτησή του ο Εισαγγελέας ζήτησε ουσιαστικά από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναρωτηθούν αν η αιτούσα πράγματι απέδρασε από μεγάλη αγάπη στο παιδί της, όπως η ίδια ισχυρίστηκε στο δικαστήριο. «Είναι όμως έτσι τα πράγματα;» ρώτησε ο Εισαγγελέας για να καταλήξει στην εκτίμηση πως η Βίκυ Σταμάτη «κατέστη φυγόποινη για λίγες ώρες» με μοναδικό σκοπό «τη φυγή».

Για τον ανήλικο γιο της αιτούσας και του πρώην υπουργού, η εισαγγελική εκτίμηση είναι πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να θεωρηθεί πως προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς το αγόρι ζει και εποπτεύεται από συγγενείς που το υπεραγαπούν και λαμβάνει κανονικά την εκπαίδευση του.

Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί από το δικαστήριο.

Βίκυ Σταμάτηαποφυλάκισηαρνητική εισήγησηΕισαγγελέαςΆκης ΤσοχατζόπουλοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα