Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Ζημιές και προβλήματα σε γειτονιές (Videos)

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την περιοχή της Αττικής τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε σπίτια και γειτονιές.

Μέσα σε λίγα λεπτά, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ υπήρξαν πολλές πτώσεις δέντρων τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις κατέστρεψαν μέχρι και πεζοδρόμια ενώ προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι πως στην περιοχή της Φιλοθέης, οι ισχυροί άνεμοι σήκωσαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον αέρα και το έριξαν στην άλλη πλευρά της πλατείας.

Η ένταση των φαινομένων προκάλεσε την ανησυχία

των πολιτών από διαφορετικές περιοχές της Αττικής ανεβάζοντας σχετικά βίντεο στα social media.

Κηφισός #κακοκαιρια pic.twitter.com/JufshwHDNB

— veni vidi Vicky (@Vikoni_1) January 6, 2024

Δυνατή βροχή και στο Κορυδαλλό σήμερα τα ξημερώματα!

Telegram: https://t.co/vTwa9zfrjX#κακοκαιρια pic.twitter.com/1hIDH2A4Vy

— Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) January 7, 2024

337 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

• Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων

• Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Επιδείνωση καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ειδικότερα, στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και από νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε φορτηγό – Εκτεταμένες ζημιές στην πόλη (Video & Photos)

Ο καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους (Video)

Η δημογραφική ελληνική πραγματικότητα: Αρνητικά τα φυσικά και μεταναστευτικά ισοζύγια μετά το 2010

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, Άνοιξαν, Αττική – Ζημιές, Videos,kakokairia, anoixan, attiki – zimies, Videos