Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Φόβοι για τους εγκλωβισμένους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν (videos)

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία καθώς χιλιάδες σπίτια σε εκατοντάδες χωριά, έχουν βουλιάξει κάτω από το νερό τα τελευταία τρία 24ωρα και φαίνονται μόνο οι σκεπές τους. Και το ερώτημα που βασανίζει όλους μας είναι πόσοι άνθρωποι και κυρίως ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα, έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα πλημμυρισμένα σπίτια τους; Και πόσοι από αυτούς έχουν καταφέρει να παραμείνουν ζωντανοί;

Η τραγωδία με τις ανθρώπινες απώλειες αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες σε όλο της το μεγαλείο, όταν υποχωρήσουν τα νερά.

Μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη ολική καταστροφή ο Υπουργός

Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέστειλε στην Περιφέρεια Λάρισας κλιμάκιο του Υπουργείου, για τη συμμετοχή στον σχεδιασμό, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων στη Μαγνήσια, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα μετέβησαν από το χθες ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδεία του Διοικητή του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ Νίκου Παπαευσταθίου. Μαζί τους βρίσκεται και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Το μεγάλο στοίχημα, τώρα, είναι η άμεση πρόσβαση, διακομιδή και νοσηλεία των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια στα έξι νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν, από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που έφερε ο Daniel στη Θεσσαλία. Ήδη από χθες τα ελικόπτερα δεν σταματούν να απεγκλωβίζουν κόσμο από τα λασπόνερα.

Οι απεγνωσμένες κλήσεις των πολιτών

Το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί πολλές κλήσεις κυρίως για ηλικιωμένους, ασθενείς και χρόνιους πάσχοντες που απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια. Οι περισσότεροι απειλούνται από την υποθερμία και την αφυδάτωση καθώς τα τελευταία τρία 24ωρα δεν έχουν νερό να πιουν. Ωστόσο, όπως είπαν στο topontiki.gr υψηλόβαθμες πηγές από το ΕΚΑΒ το τηλεφωνικό δίκτυο στις πληγείσες περιοχές δεν λειτουργεί οπότε οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και δεν έχουν κινητό τηλέφωνο, είναι σαφώς πολλοί περισσότεροι από τις κλήσεις που δέχεται το 166.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο) έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν από χθες συνολικά 28 ασθενοφόρα του Παραρτήματος Θεσσαλίας. Ακόμα έχουν σταλεί επιπλέον ενισχύσεις, με 4 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, 3 από την Αθήνα και 2 από τη Λαμία. Για την ώρα,  όμως, τα ασθενοφόρα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην προσέγγιση των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Πολύτιμη είναι η βοήθεια και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έσπευσε να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς. Με τη μεγάλη εμπειρία, εξοπλισμό και τεχνογνωσία που διαθέτει η Ναυαγοσωστική Ομάδα των εθελοντών του, ο ΕΕΣ βοήθησε στη διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών στις περιοχές: Αγιά Κυριακή και Παλαμάς.

Επίσης, οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Βόλου, μοίρασαν στον κόσμο της πόλης που έχει μείνει χωρίς νερό λόγω των συνεχών διακοπών υδροδότησης, 22.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Η συγκινητική φωτογραφία ενός άντρα που σώζει κόκορα από τις πλημμύρες στα Τρίκαλα

Πατήσια: Άνδρας επιτέθηκε στη σύντροφό του τραυματίζοντάς τη με αιχμηρό αντικείμενο

Μάστιγα οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα – Σοκάρουν τα στοιχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία, Φόβοι,kakokairia Daniel – thessalia, fovoi