Κακοκαιρία Ciaran: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα – Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Αχαΐα λόγω κατολισθήσεων, πτώσεις δέντρων και απαγορευτικό απόπλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας Ciaran, που «σφυροκοπά» από τις πρώτες πρωινές ώρες τη δυτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλβινιώτικα Αχαΐας.

Στην ορεινή Καλαμπάκα, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τα προβλήματα να εστιάζονται κυρίως στην περιοχή της Κρανιάς. Οι κάτοικοι των ορεινών Τρικάλων δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά.

Όπως

ανέφερε στο Trikalanews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Κλεινοβός και το οδικό δίκτυο που έχει γίνει μη προσβάσιμο για τα άλλα χωριά. Αντίστοιχα έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δρόμοι προς Μεσοχώρα και Παλαιοχώρι.

Μεγάλα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας αντιμετωπίζει και το δίκτυο ηλεκτροδότησης στα ορεινά της περιοχής από το βράδυ της Παρασκευής, με το ρεύμα να έχει επανέλθει μόνο στη Διάβα Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης χαλαζόπτωση σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε πολλές περιοχές των Τρικάλων.

Κατολισθήσεις στην Ήπειρο

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νομό Ιωαννίνων από τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, προβλήματα από τις κατολισθήσεις καταγράφονται στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Στην πλατεία Μετσόβου, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν μεγάλα κλαδιά από πλατάνια τα οποία προσγειώθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές.

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή.
Μάλιστα, εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής. Στα δύο σημεία έσπευσαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Νομό Ιωαννίνων καταγράφονται ως αυτή την ώρα σε Κόνιτσα και Πωγώνι, Ζαγόρι και Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί έως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς

Από τη σφοδρή κακοκαιρία κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς.

Ειδικότερα, στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του δρόμου ακριβώς δίπλα από την άσφαλτο. Υπενθυμίζεται πως στον ίδιο δρόμο, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων, έχει καταρρεύσει εδώ και μήνες η μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου

Το κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίσει να επηρεάζει και τη Ναυπακτία.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, που πνέουν από το πρωί διέκοψαν τον απόπλου των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου από τις 8.30 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Πού υπάρχει απαγορευτικό απόπλου

Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια της χώρας παραμένουν δεμένα, με τους ανέμους να φτάνουν στο Αιγαίο – κατά τόπους – ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον Σαρωνικό γίνονται μόνο κάποια συμβατικά δρομολόγια, ενώ όλα τα δελφίνια έχουν απαγορευτικό. Ακόμα, στη Ραφήνα έχει απαγορευτικό αυτή την ώρα.

Επίσης, από τον Πειραιά γίνονται κανονικά τα δρομολόγια εκτός από το Champion Jet (Πειραιάς – Σαντορίνη). Από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη υπάρχει απαγορευτικό, καθώς και από την Καβάλα στον Πρίνο και από την Κεραμωτή προς τη Θάσο.

Όπως επισημαίνεται, ενδέχεται μέσα στη μέρα να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Απαγορευτικό στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Η Blue Star Ferries ενημερώνει ότι λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών τα παρακάτω δρομολόγια των ταχυπλόων πλοίων στην γραμμή Αργοσαρωνικού δεν θα πραγματοποιηθούν:

-Από Π. Χέλι 06:00 για Σπέτσες-Ερμιόνη-Ύδρα-Πόρο-Πειραιά
-Από Πειραιά 08:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
-Από Πειραιά 09:00 για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Π. Χέλι και επιστροφή
-Από Πειραιά 09:30 για Αίγινα και επιστροφή
-Από Πειραιά 10:40 για Αίγινα και επιστροφή
-Από Πειραιά 11:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
-Από Πειραιά 12:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
-Από Πειραιά 13:40 για Αίγινα και επιστροφή
-Από Πειραιά 14:40 για Αίγινα και επιστροφή
-Από Πειραιά 16:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
-Από Πειραιά 17:00 για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Π. Χέλι

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Απανθρακωμένος άνδρας σε αυτοκίνητο που πήρε φωτιά

Αρκαδία: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Μοναδική ευρωπαϊκή πρωτοτυπία» η υπαγωγή στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα