Κάηκαν ζωντανοί 42 Γάλλοι συνταξιούχοι, μέσα σε πούλμαν- Τι είπε ο Ολάντ από την Αθήνα (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία έχει βυθιστεί στο πένθος από το χειρότερο τροχαίο αυτού του αιώνα στους δρόμους της. 42 συνταξιούχοι που πήγαιναν εκδρομή, βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Puisseguin, στην επαρχία Gironde, περίπου σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από το Μπορντό. Ένα πούλμαν γεμάτο συνταξιούχους, μέλη ενός κλαμπ ηλικιωμένων, κατευθυνόταν προς την περιοχή της Lanes, για μια ημερήσια εκδρομή.

Μέσα στο πούλμαν

οι ηλικιωμένοι χαρούμενοι μιλούσαν μεταξύ τους, άλλοι σιγοτραγουδούσαν και τίποτε δεν προμήνυε την τραγωδία που θα επακολουθούσε. Η ώρα έδειχνε 7.30 το πρωί και το πούλμαν βρισκόταν στις παρυφές της πόλης Λιμπουρν.

Στο σημείο αυτό οι πινακίδες προειδοποιούν ότι απαγορεύεται η προσπέραση και τονίζουν συνεχώς την επικινδυνότητα του δρόμου. Από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν με μεγάλη, αλλά όχι υπερβολική, ταχύτητα ένα φορτηγό.

Ύστερα από μια στροφή ο οδηγός του φορτηγού ένιωσε να χάνει τον έλεγχο του οχήματος του. Τα φρένα στρίγγλισαν, το κλαπέτο προσπάθησε να μπλοκάρει τους τροχούς, ο οδηγός έκανε «ανάποδα» τιμόνια για να επαναφέρει το όχημα στο ρεύμα του. Μάταια Το φορτηγό με ταχύτητα έπεσε επάνω στο πούλμαν με τους ανυποψίαστους συνταξιούχους.

Η σύγκρουση ήταν τρομακτικά σφοδρή. Τζάμια, λαμαρίνες και άνθρωποι έγιναν μια άμορφη μάζα. Ο οδηγός του φορτηγού πετάχτηκε από το παρμπίζ και πέθανε ακαριαία. Το πούλμαν βγήκε από το δρόμο, έπεσε στο πλάι διαλυμένο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός του πριν χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε και πάτησε το κουμπί για να ανοίξουν οι πόρτες.

Μόνο τρεις ηλικιωμένοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να βγουν. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι υπόλοιποι 42 πάσχιζαν να γλυτώσουν. Εκλιπαρούσαν για βοήθεια καθώς η φωτιά τους τύλιγε. Κάηκαν ζωντανοί.

Η Γαλλία έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο Φρανσουά Ολάντ από την Αθήνα δήλωσε: «Επισκιάζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό»

τροχαίο Γαλλία42 συνταξιούχοικάηκαν στις φλόγεςφορτηγόπούλμανHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα