Και τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα - 67χρονος από Ζάκυνθο

Μετά τον 90χρονο και τον 66χρονο στην Αμαλιάδα ΕΛΛAΔΑ

 

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε σήμερα το πρωί ο 67χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Είναι το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν 90 ετών, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας

του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 90χρονος. 

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα ήταν ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης. Ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε. 

Υφυπουργός Υγείας: Είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα μέτρα

«Έχουμε πει ότι εφόσον απαιτείται, καθώς έχουμε διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, θα παίρνουμε όσα μέτρα χρειάζονται», τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν ακόμη οι θάνατοι του 90χρονου και του 67χρονου. 

Όπως είπε, «η μάχη θα κριθεί στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, αυτό είναι που τονίζουν όλοι».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, εφόσον έχουμε συμπτώματα. Πρέπει να μείνουμε σπίτι για να διαφυλαχθούν άλλοι ασθενείς και δη αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να προστατευθεί το προσωπικό των νοσοκομείων, το οποίο είναι απαραίτητο ειδικά σε αυτήν την συγκυρία», τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό, «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται παράταση σε επικουρικούς ιατρούς οι συμβάσεις των οποίων βρίσκονται στην λήξη τους, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι στην Υγεία που θα προσληφθούν τις επόμενες ημέρες, θα είναι άμεσα διαθέσιμοι στο σύστημα υγείας»

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι «η προσπάθεια μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα».

 

νεκρόςκορονοϊόςΚορωνοϊόςΖάκυνθοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα - 67χρονος, Ζάκυνθο,ellada - 67chronos, zakyntho