Και Κινέζοι κάνουν αίτηση για τη θέση της Σαββαϊδου στη ΓΓΔΕ

ΕΛΛAΔΑ

Κινέζοι επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη θέση της Κατερίνας Σαββαϊδου;

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, μεταξύ άλλων και δύο Κινέζες έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα τους για τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η Κατερίνα Σαβαΐδου η οποία, να το γράψω κομψά, εκπαραθυρώθηκε στην κυριολεξία.

Οι δύο κυρίες από την Κίνα πάντως, οι οποίες διεκδικούν να πάρουν το τιμόνι της πιο νευραλγικής, πλην ανεξάρτητης πλέον από την κεντρική εξουσία, θέση της δημόσιας διοίκησης, μιλούν και άπταιστα ελληνικά.

Όσο για τις πιθανότητες μία

εξ αυτών να είναι η τυχερή, είναι ίδιες με όλους τους άλλους υποψηφίους, αφού η διαδικασία είναι αδιάβλητη, ο διαγωνισμός είναι διεθνής και τελεί υπό την εποπτεία 7μελούς επιτροπής στην οποία προΐσταται ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιάννης Καραβοκύρης ενώ μετέχουν και δύο εκπρόσωποι των θεσμών.

Στο μευαξύ σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά 44 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Από αυτές οι 43 προέρχονται αποτην Ελλάδα, ενώ ένας υποψήφιος είναι από την Αργεντινή. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφίων από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει ορισθεί.

ΓΓΔΕΚατερίνα ΣαββαΐδουΓιώργος ΠαπαχρήστουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα