Ισραήλ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Νετανιάχου – Πάνω από 100.000 άνθρωποι στους δρόμους (Photos, Video)

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ισραηλινής αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές, που αποκηρύσσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ως τον πιο δεξιό στην ιστορία της χώρας, συγκεντρώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο σε διάφορα σημεία της ισραηλινής μεγαλούπολης.

Ανεμίζοντας ισραηλινές σημαίες, ύψωσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε το τέλος της δημοκρατίας» και αφίσες του Νετανιάχου

με τον χαρακτηρισμό «Εγκληματίας». Στη διαδήλωση συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

#Israel

Thousands protest against legal reform in Tel Aviv.

Earlier, Israel's justice minister announced a plan for legal reform that would limit the powers of the Supreme Court to block laws and government decisions. pic.twitter.com/H7hYntwQVN

David Kime (@CyberRealms1) January 14, 2023

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα και την Μπερ Σεβά.

Οι διαμαρτυρίες στρέφονται κυρίως εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το δικαστικό σύστημα της χώρας. Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν, το κοινοβούλιο θα μπορεί με απλή πλειοψηφία να εγκρίνει νομοσχέδιο αψηφώντας ακόμη και το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

Ο Λεβίν σχεδιάζει επίσης αλλαγές στη σύνθεση του Σώματος που διορίζει δικαστές. Οι αλλαγές ενδέχεται, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, να ευνοήσουν τον Νετανιάχου που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για διαφθορά.

Over 80,000 people at a peaceful protest in Tel Aviv (#Israel) last night. Whether agree with them or not, this is #democracy in action!

[: Amir Goldstein] pic.twitter.com/1KvLwkZMdk

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A) January 15, 2023

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ταραχές στην Ατλάντα μετά τη δολοφονία ακτιβιστή από αστυνομικά πυρά

Λευκός Οίκος: Παραιτείται το «δεξί χέρι» του Τζο Μπάϊντεν προκαλώντας αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Εφημερίες Νοσοκομείων: Πολύωρες αναμονές και ράντζα παντού καταγγέλλουν οι πολίτες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Συγκεντρώσεις, Νετανιάχου – Πάνω, 100 000, Photos Video,israil, sygkentroseis, netaniachou – pano, 100 000, Photos Video