Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Σύντομα θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι το χρέος, είναι να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική, τόνισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με την Ελλάδα, ο οποίος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένει να υπάρξει πρόοδος, σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και μια λίστα

με μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να πετύχει τον στόχο της επιστροφής στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ζώνης του ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αν δεν καταλήξει θετικά το θέμα με την Ελλάδα, θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος, αν και όπως τόνισε η ευρωπαϊκή οικονομία είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τέτοιες δυσκολίες.

«Έχουμε χάσει χρόνο, η κατάσταση της Ελλάδας είναι δύσκολη από άποψη ρευστότητας και φυγής καταθέσεων», επεσήμανε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι αυτές τις ημέρες έχει επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης στις πληροφορίες και ανταλλαγής στοιχείων σχετικά με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ντε Γκίντος εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της παρουσίασης των μεταρρυθμίσεων που θα επιστρέψουν τη χώρα στην ανάπτυξη και ο οποίος θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Απριλίου, ανέφερε.
Κατά την εκτίμησή του, το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι το χρέος, «είναι βασικά η ελληνική οικονομία να είναι ανταγωνιστική, να έχει μια σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, να μπει ένα τέλος στα προβλήματα από απόψεως εσωτερικής λειτουργίας και αυτή η οικονομική ανάπτυξη να κάνει την ελληνική οικονομία περισσότερο βιώσιμή» κατέληξε.

Ισπανός ΥΠΟΙΚΛούις ντε ΓκίντοςΕλλάδαμεταρρυθμίσειςχρέοςσυμφωνίαΕυρωζώνηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα