Ισχυρισμοί ότι η νταντά που αποκεφάλισε 4χρονο κορίτσι στην Ρωσία θα αφεθεί ελεύθερη σε 3 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Η νταντά που αποκεφάλισε ένα τετράχρονο κορίτσι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε για να «εκδικηθεί τον βομβαρδισμό μουσουλμάνων από τον Πούτιν στην Συρία», ισχυρίζεται ότι θα είναι ελεύθερη σε τρία χρόνια από την φυλακή στην οποία κρατείται.

Η Gyulchera Bobokulova, 38 ετών, είχε δηλώσει ότι έλαβε εντολή από τον Αλλάχ να αποκεφαλίσει το κορίτσι – αλλά τώρα ισχυρίζεται σε μια απολογία της μέσα από το κελί όπου κρατείται στην Μόσχα, ότι μετανιώνει για την δολοφονία.

Η γιατροί ωστόσο που είναι υπεύθυνοι για την αγωγή της έχουν παραδεχτεί ότι η πιθανότητα να ξανασκοτώσει είναι «50-50»,

αν σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά της.

Η Bobokulova προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο αφού βιντεοσκοπήθηκε να κρατάει το κεφάλι της μικρής Anastasia Meshcheryakova και να περιφέρεται σε έναν δρόμο της Μόσχας κοντά σε μια στάση του μετρό, λίγο αργότερα αφού την σκότωσε με ένα μαχαίρι στο σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού.

«Έκανα την λάθος πράξη. Μετανιώνω. Ήταν λάθος, λάθος», δήλωσε η Bobokulova.

«Τώρα είμαι εδώ, χωρίς τα παιδιά μου και κανείς δεν με χρειάζεται».

Η νταντά από ότι φαίνεται δεν θα αντιμετωπίσει δίκη για δολοφονία, αφού οι ψυχίατροι διέγνωσαν πως δεν έχει «σώας τας φρένας», αλλά καμία τελική απόφαση δεν έχει παρθεί καθώς οι επιθεωρητές της αστυνομίας ζήτησαν περισσότερο χρόνο από τον δικαστή για να αποδείξουν πιθανή σύνδεσή της με τρομοκράτες.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον ψυχίατρό της στο κελί της στην φυλακή Butyrka της Ρωσίας, δήλωσε: «Ξέρω τα πάντα. Πρέπει να περάσω από υποχρεωτική θεραπεία για τρια χρόνια και μετά θα με αφήσουν να φύγω».

Σύμφωνα με την Moskovsky Komsomolets, καθημερινή εφημερίδα της Ρωσίας, οι γιατροί έχουν πει στην Bobokulova ότι είναι πιθανό να αφεθεί ελεύθερη σε τρία χρόνια.

Αλλά η τελική απόφαση θα πρέπει να γίνει από Ρώσο δικαστή που θα κρίνει αν μπορεί όντως να αφεθεί ελεύθερη από την ψυχιατρική κλινική της φυλακής.

Οι γιατροί στην κλινική της φυλακής εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν θα μπορούσε να είναι έτοιμη να αφεθεί ελεύθερη σε τρια χρόνια.

Ο δικαστής Evgeny Naidyonov αρνήθηκε να τις επιτρέψει να δεχτεί θεραπεία στο Ουζμπεκιστάν, την πατρίδα καταγωγής της, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε «να κόψει το κεφάλι και κανενός άλλου».

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα