Η ζωή «επιστρέφει» στη Μοσούλη: 16.000 μαθητές γύρισαν στις τάξεις τους (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από χρόνια αδυσώπητων μαχών η ζωή σιγά σιγά επιστρέφει στα απελευθερωμένα από τζιχαντιστές χωριά της Μοσούλης.

Το ίδιο συμβαίνει και στην κωμόπολη Τουλαμπάν η οποία μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι αποτελούσε μια από τις περιοχές κλειδιά στην πρώτη γραμμή των μαχών των τζαχαντιστών του ISIS.

Η περιοχή απελευθερώθηκε μετά από σκληρές μάχε των ιρακινών δυνάμεων και των συμμάχων τους και τώρα, δύο χρόνια μετά την κατάλληωη της πόλης από το

ISIS, οι κατοικοι προσπαθούν να επιστ΄ρεψουν στην καθημερινότητά τους, προσπαθούν να γυρίσουν στις ζωές που είχαν πριν η φρίκη του πολέμου φτάσει στην πόρτα τους.

Ένα από τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια πως οι κάοτικοι έχουν αρχίσει να βρίσκουν τους παλιούς ρυθμούς τους είναι το γεγονός πως ύστερα από δύο χρόνια, για πρώτη φορά άνοιξαν τα σχολεία και υποδέχθηκαν όλους τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια.

Πριν από λίγες μέρες 30 σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους για περίπου 16.000 μικρούς μαθητές, πολλοί από τους οποίους σταμάτησαν να έχουν κάθε είδους εκπαίδευση μόλις ο ISIS κατέλαβε την περιοχή.

«Η επαναλειτουργεία των σχολείων ήταν λαϊκή απαίτηση» δηλώνει ο Πίτερ Χόγκινς, επικεφαλής της UNICEF για στο Ιράκ. «Για τα παιδιά είναι η ευκαιρία να επιστρέψουν πιο εύκολα πίσω στις ζωές που είχαν πριν. Για τους δασκάλους είναι η ευκαιρία να δουλέψουν και να κερδίσουν τον μισθό τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΙράκσχολείαμαθητέςπαιδιάεπιστροφήΙσλαμικό ΚράτοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα