Η Βρετανία χορήγησε άσυλο στον πρόσφυγα που διέσχισε πεζή τη σήραγγα της Μάγχης-Eurotunnel: «Λυπηρή» απόφαση

ΚΟΣΜΟΣ

Η χορήγηση ασύλου από τη Βρετανία σε έναν Σουδανό που διέσχισε την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης με τα πόδια είναι "λυπηρή" απόφαση, κατά τη διεύθυνση του Eurotunnel.

Η διεύθυνση του Eurotunnel χαρακτήρισε σήμερα "λυπηρή" την απόφαση που έλαβαν οι βρετανικές αρχές να χορηγήσουν άσυλο σε έναν Σουδανό ο οποίος το καλοκαίρι κατάφερε να διανύσει πεζός την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης για να φτάσει στη Βρετανία.

"Είναι λυπηρό γιατί αυτό μπορεί να δώσει λάθος

ιδέες σε ορισμένους μετανάστες και να τους ενθαρρύνει να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους" ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Χαρούν, 40 ετών, συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου, κοντά στην έξοδο της σήραγγας, στη βρετανική πλευρά του. Την Δευτέρα επρόκειτο να προσαχθεί σε δικαστήριο του Καντορμπέρι, στη νοτιοανατολική Αγγλία, κατηγορούμενος για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στη σήραγγα, μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου προκειμένου να εξεταστεί και πάλι ο φάκελός του με βάση το καθεστώς του πρόσφυγα που απέκτησε.

Ο Σουδανός αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση των αρχών του Πα-ντε-Καλαί της βόρειας Γαλλίας, περίπου 3.800-4.200 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής βρίσκονται αυτήν την περίοδο κοντά στο λιμάνι του Καλαί και την είσοδο της σήραγγας της Μάγχης, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στη Βρετανία.

χορήγηση ασύλουΣουδανόςπρόσφυγαςσήραγγα ΜάγχηςEurotunnelHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα