Η συγκλονιστική μαρτυρία πρώην αιχμάλωτης των τζιχαντιστών

ΚΟΣΜΟΣ

Μια κοπέλα 15 ετών αποκαλύπτει τα δεινά που πέρασε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της από τους τζιχαντιστές της ISISμ τη γενναιότητα των συγκροτούμενων της καθώς και πως κατάφερε να δραπετεύσει από την τρομοκρατική οργάνωση.

Η 15χρονη Τζούλια, πλέον, ζει στην Στοκχόλμη και η φρίκη που έζησε στα χέρια των τζιχαντιστών είναι στο παρελθόν. Η Τζούλια ανήκει στη φυλή των Γιαζίντι του Ιράκ τα χωριά των οποίων υπέφεραν από τις επιδρομές

της ISIS. Όπως και άλλα κορίτσια της ηλικίας της καθώς και γυναίκες της ίδιας εθνικοτητας, η Τζούλια κρατούνταν αιχμάλωτη μακριά από την οικογένειά της.

Η Τζούλια βρισκόταν στην ίδια φυλακή με την Κάϊλα Μούλερ, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης από τις ΗΠΑ, με την οποία έγιναν καλές φίλες κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Σήμερα, η 15χρονη θεωρείται πως είναι ένα από τα τελευταία άτομο που είδαν ζωντανή την Μούλερ, η οποία μάλιστα προσπάθησε να τη βοηθήσει να αποδράσει.

«Είπα στην Κάϊλα: θέλουμε να δραπετεύσουμε και της ζήτησα να έρθει μαζί μας. Εκείνη αρνήθηκε. Μου είπε πως επειδή εκείνη είναι Αμερικανίδα θα έκαναν [οι τζιχαντιστές] τα πάντα για να μας βρουν»είπε η Τζούλια στο ABC.

«Η γενναιότητά της με ενέπνευσε να δραπετεύσω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι» λέει η Τζούλια.

«Καθημερινά χτυπούσαν όλες τις γυναίκες και μας ανάγκαζαν να κάνουμε δουλειές με τη γνωσω πως το πιθανότερο είναι να έχουν εκτελέσει τις οικογένειές μας» αναφέρει γύρω από τις συνθήκες αιχμαλωσίας της από την ISIS.

Η Τζούλια μαζί με μια κοπέλα κατάφεραν να δραπεύσουν και να φτάσουν μια οικογένεια που τους βοήθησε να περάσει στα εδάφη του Ιρακινού Κουρδιστάν.

τζιχαντιστέςISISαιχμάλωτοιδραπέτηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα