Η στιγμή της έκρηξης του αυτοκινήτου στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ – Το σενάριο «της απροσεξίας» του οδηγού (Video)

Βίντεο με τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης του οχήματος στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το συμβάν προκάλεσε συναγερμό στις αρχές, με το FBI να κάνει λόγο για «ρευστή κατάσταση».

Το όχημα εξερράγη την Τετάρτη στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά και το FBI σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες αντιμετώπιζε το συμβάν ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για την πιθανότητα να προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Το όχημα επιχείρησε να περάσει το συνοριακό πέρασμα μεταξύ των δύο χωρών. Δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα:

NEW: Security camera shows car bombing at the U.S.-Canadian border in Niagara Falls pic.twitter.com/wDrZXYGyNv

— BNO News (@BNONews) November 22, 2023

Ένα άλλο βίντεο φέρεται να δείχνει το όχημα να προσκρούει στο σημείο ελέγχου.

BREAKING: New footage shows car crashing into checkpoint at Rainbow Bridge on US-Canada borderpic.twitter.com/C8ydhGA8oU

Insider Paper (@TheInsiderPaper) November 22, 2023Ενημερώθηκαν Λευκός Οίκος και Τριντό

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής είπε ότι η Ρέινμποου Μπριτζ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση.

Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης:

Guns N’ Roses: Για σεξουαλική επίθεση το 1989 κατηγορείται ο Αξλ Ρόουζ

«Χτύπημα» από την Πάρις Χίλτον στο Χ – Η εταιρεία της αποσύρει τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα

Σούζαν Σάραντον, Μελίσα Μπαρρέρα: «Παράπλευρες απώλειες» στον πόλεμο της Γάζας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καναδά – ΗΠΑ –, Video,kanada – ipa –, Video