Η… σκούπα του Χρυσοχοΐδη, το ρίσκο του Κασσελάκη, η απόγνωση Τζάκρη, Κεδίκογλου, Κασιμάτη και οι ντρίπλες των Πασόκων

Καλημέρα σας

Σας ενημερώσαμε από χθες έγκαιρα και έγκυρα για τις σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας, που (θα) έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο έμπειρος περί των θεμάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπουργός, γνωρίζει ότι μάλλον είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιστρέψει κάπως η κυβέρνηση την εξαιρετικά αρνητική γνώμη που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες για την (μη) αποτελεσματικότητα στα θέματα ασφάλειας.

Σε όλα τα γκάλοπ, εδώ και καιρό η κυβέρνηση παίρνει χαμηλή βαθμολογία στο μέτωπο αυτό.

Γι’

αυτό και η επιλογή του Μητσοτάκη να τον πάει πίσω στην Κατεχάκη δεν ήταν τυχαία.

Η απόβαση της Νορμανδίας και το ρίσκο του Στέφανου

Βλέποντας τα όσα γίνονται τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι μου λέει ότι η έξοδος των στελεχών της αριστερής πτέρυγας, μοιάζει με το πρώτο κύμα της απόβασης στη… Νορμανδία.

Ήταν απλώς το πρώτο ξεκαθάρισμα, με άλλα λόγια. Το εύκολο, το… αβίαστο, το αναμενόμενο.

Κι ότι το δεύτερο δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί, ειδικά στο δρόμο προς το συνέδριο ή και μέσα σε αυτό.

Αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για σφοδρούς πολέμιους ή αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη, όπως στην πρώτη φάση.

Αλλά κυρίως για στελέχη που… στήριξαν την εκλογή του νυν προέδρου!  Και δεν εννοώ κατ’ ανάγκην τον Παύλο τον Πολάκη, τον οποίο για κάποιο λόγο έχει βάλει στο μάτι το επιτελείο του Κασσελάκη και ο ίδιος ο Κασσελάκης – χωρίς καν να έχει δώσει αφορμές ο Σφακιανός.

Για παράδειγμα διάφορες κινήσεις του Κασσελάκη, όπως η κομματική πειθαρχία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ή η επικείμενη πρόταση για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας βρίσκουν αντίθετους βουλευτές οι οποίοι ήταν μαζί του στη μάχη διαδοχής του Τσίπρα.

Η Νίνα Κασιμάτη και ο Συμεών Κεδίκογλου είναι αντιστοίχως δύο παραδείγματα αυτών των διαφωνιών.

Η δε πρόκληση που απηύθυνε ο αρχηγός στην κεντρική επιτροπή, ζητώντας απ’ όσους και όσες διαφωνούν με το γάμο να σηκωθουν και να το πουν, δεν ταιριάζει σε κόμμα, που οφείλει να συζητά τις διαφορετικές απόψεις χωρίς απειλές για λήψη πειθαρχικών μέτρων.

Ακόμα και υποστηρικτικές του εξεπλάγησαν, δυσφόρησαν και απογοητεύτηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση.

Αλλά είναι μάλλον μεγάλο ρίσκο, αν όχι αυτοκτονικό πολιτικά, να τα βάλει με όλα και με όλους – ακόμα και με τον… Τσίπρα, μου λένε – ο Κασσελάκης.   

Η προειδοποίηση της Θεοδώρας  

Έξαλλη έμαθα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη με τη στοχοποίηση βουλευτών, που λένε απλά τη γνώμη τους, από εξωθεσμικά κέντρα πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ως… Ηρακλειδείς του στέμματος.

Διαμήνυσε δε αρμοδίως, μου είπαν, ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα παρέμβει η ίδια με τον δυναμικό τρόπο που την χαρακτηρίζει.

Οι παλιές αγάπες

Στη Νέα Αριστερά το πάνε αργά αργά – ούτε αυγά να κουβαλούσαν – αλλά το στελεχώνουν το επιτελείο.

Ο Κωστής Καρπόζηλος που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου είναι άνθρωπος του Νάσου Ηλιόπουλου και της Έφης Αχτσιόγλου. Ήταν στην ομάδα τεκμηρίωσης της Κουμουνδούρου όταν ο Νάσος ήταν εκπρόσωπος, ενώ ουσιαστικά επέβλεπε και τα επικοινωνιακά της Έφης από το 2019.

Παρεμπιπτόντως, έχει και καλές σχέσεις με… συντρόφους που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σε θέματα επικοινωνίας.

Αν μη τι άλλο, τα δύο κόμματα θα έχουν ανοιχτή γραμμή δια των άλλοτε συνεργατών, τουλάχιστον σε κάποια θέματα.

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται…

Διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ

Αρχίζω να… παραδέχομαι τους Πασόκους!!!

Να εξηγηθώ, για να μην γίνουν παρεξηγήσεις μέρες που είναι: Για ένα κόμμα, που τουλάχιστον το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας, για να μην πω πάνω από το μισό, είναι από επιφυλακτικό έως εντελώς αντίθετο με το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, η φασαρία που γίνεται είναι εντελώς υποτονική – έστω μέχρι τώρα.

Στη Χαριλάου έχουν καταφέρει να περάσουν κάτω από τα ραντάρ. Και να μην δώσουν δικαιώματα.

Και όλοι συμπεριφέρονται με προσοχή. Για παράδειγμα η Ευαγγελία η Λιακούλη που έχει τις ενστάσεις της ακυρώνει τη μία μετά την άλλη τηλεοπτική εμφάνιση για να μην εκτεθεί.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που θα προτιμούσε να ψηφιστεί ένα διευρυμένων δικαιωμάτων σύμφωνο συμβίωσης αντί για γάμο, αποφεύγει ως και να μιλήσει επί του θέματος με άλλους βουλευτές για να μην θεωρηθεί ότι τροφοδοτεί ανακατωσούρα.

Διαβάστε επίσης:

Ο χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με διαγραφές, Πολάκη, Σπέτσες και Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο ρεαλιστής Ανδρουλάκης και η… ιταλική διαφυγή του Πλεύρη

Ο γάμος και η σχέση του με ανασχηματισμό, ο ρόλος του Σκέρτσου, τα πυρά Βενιζέλου-Παυλόπουλου και το κείμενο Τεμπονέρα

Η τεκνοθεσία σπάει τις γραμμές των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει καταλύματα στις Σπέτσες και το ΠΑΣΟΚ γυναίκες για το ευρωψηφοδέλτιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσοχοΐδη, Κασσελάκη, Τζάκρη Κεδίκογλου Κασιμάτη, Πασόκων,chrysochoΐdi, kasselaki, tzakri kedikoglou kasimati, pasokon