Η «σκοτεινή» κυρία Ερντογάν (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία να ολοκληρώθηκε, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για νοθεία του τελικού αποτελέσματος με την τουρκική ηγεσία να απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Μάλιστα ο Πρόεδρος Ερντογάν αρνήθηκε τόσό τις καταγγελίες περί νοθείας όσο και τον χαρακτηρισμό που έχουν αρχίσει να του αποδίδουν ανοικτά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως δικτάτορα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως όλοι πλέον ασχολούνται όχι μόνο με τις νέες εξουσίες που θα

έχει ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά και με τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του τα οποία τον επηρεάζουν και εμφανίζονται μαζί του συχνά.

Στην πρώτη γραμμή του πυρός βρίσκεται, φυσικά, η σύζυγός τους Εμινέ Ερντογάν. Η νέα… σουλτάνα της Τουρκίας και ο τρόπος ζωής της ήδη από την εποχή που ο άντρας της ήταν Πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις Οθωμανές Σουλτάνες που διέταζαν στο αυτοκρατορικό χαρέμι και πάντα έπαιρναν αυτό που ήθελαν. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την Εμινέ η οποία δεν δίστασε να πάει κόντρα ακόμα και σε ισλαμιστές πολιτικούς για να κάνει αυτό που η ίδια ήθελε.

Ο τρόπος ζωής τη Εμινέ στο παρελθόν έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από τον τουρκικό, αλλά και διεθνή τύπο, καθότι επιλέγει να ζει μέσα στη χλιδή αν και υποστηρίζει πως ζει μια ταπεινή ζωή.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν συνόδευσε τον σύζυγό της σε ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο έκλεισε για αρκετές ώρες ώστε εκείνη να πραγματοποιήσει ανενόχλητη τα ψώνια της. Όταν η είδηση έγινε γνωστή, οι εφημερίδες της χώρας μίλησαν για «σκάνδαλο» και «ανεπίτρεπτη στάση» από τη Εμινέ Ερντογάν.

Η Εμινέ διαθέτει ακριβό γούστο και δεν το κρύβει. Μπορεί το 16% του πληθυσμού να ζει στο όριο της φτώχιας και η πλειοψηφία των Τούρκων να αμείβονται με 1600 τουρκικές λίρες (800 ευρώ), ωστόσο, η ίδια προτιμά να πίνει ένα τσάι που κοστίζει 1800 ευρώ το κιλό και να αγοράζει ακριβές τσάντες και αντίκες.

*Το κατάστημα της Longchamp που «έκλεισε» για χάρη της Εμινέ

Είναι χαρακτηριστικό πως στο ταξίδι της με τον Ερντογάν στη Σλοβενία ξόδεψε περισσότερα από 45.000 ευρώ για να αγοράσει αντίκες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το γούστο της Εμινέ φαίνεται παντού στο νέο προεδρικό μέγαρο της χώρας… στο περιβόητο «Λευκό Παλάτι»

Η Εμινέ Ερντογάν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1955. Με τον Ταγίπ παντρεύτηκε το 1978 και έχει τέσσερα παιδιά. Την Εσρά, τον Μπουράκ Αχμέτ, τον Μπιλάλ και την Σουμεγιέ.

Βρίσκεται πάντα δίπλα στον σύζυγό της σε όλα τα κρίσιμα γεγονότα της χώρας.

Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως σε νεαρή ηλικία ο αδερφός της την ανάγκασε να φορέσει μαντίλα. Η ίδια δεν ήθελε και σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία. Ωστόσο, μετά πείστηκε πως μια γυναίκα μπορεί να είναι πιστή μουσουλμάνα και μοντέρνα παράλληλα.

Εμινέ ΕρντογάνΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΠρώτη Κυρία ΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα