Η «πρωτόγονη» φυλή των Ιμαλαΐων που ζει χωρίς χρήματα και τεχνολογία (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Jimmai είναι μικρός αλλά έχει βιώσει περισσότερες φυσικές δυσκολίες από αυτές που θα ζήσουν πολλοί δυτικοί σε ολόκληρη τη ζωή τους. Γεννημένος σε μία οικογένεια νομάδων που ζουν στα Ιαμλάια, στο οροπέδιο Chang Tang, μιας φυλής που ο παραδοσιακός τρόπος ζωής του αργοπεθαίνει.

Τα μέλη της φυλής περνούν τις μέρες τους ψάχνοντας τροφή για τις κατσίκες τους στα χιονισμένα βουνά και παλεύουν για επιβίωση σε ένα κόσμο που τους έχει ξεχάσει.

Ο φωτογράφος Cat Vinton είχε θερμή υποδοχή από τα μέλη της φυλής Chang Tang-Pa και

πέρασε δύο μήνες με τα μέλη της φυλής μελετώντας τις προσπάθειές τους για την διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Μακριά από την τεχνολογία, τα μέλη της φυλής, ζουν με τη φύση κάτι που ο φωτογράφος περιέγραψε ως μία αληθινή εναλλακτική στο δυτικό τρόπο ζωής. Η φυλή αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο οροπέδιο στα σύνορα του Θιβέτ με την Ινδία, μετά την κινεζική εισβολή το 1959. Μπορεί να ζουν σαν πρόσφυγες αλλά είναι ελεύθεροι να μετακινούνται για τις δουλειές τους. Η ζωή τους κινείται γύρω από τις κατσίκες και τα πρόβατα και μετακινούνται για να βρουν τροφή για τα ζώα τους.

Τα μέλη της φυλής μετά την εισβολή των Κινέζων αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν έναν αρχαίο τρόπο διαβίωσης, ζουν στην ύπαιθρο και κοιμούνται σε σκηνές. «Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι το μακρύ και τραγικό έπος των ανθρώπων αυτών και η απίστευτη δύναμη και η πίστη τους για επιβίωση» είπε ο Vinton. «Όλοι μοιράζονται τον ίδιο χώρο και τα αντικείμενα. Τα δέρματα που τους κρατάνε ζεστούς» πρόσθεσε.

Πηγή: Dailymail

Ιμαλάιαφυλή ΙμαλαΐωνMedia Gallery: Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα