Η πρώτη γυναίκα οδηγός λεωφορείου στην Ινδία

ΚΟΣΜΟΣ

Με σκοπό την ασφάλεια των γυναικών επιβατών μετά τα κρούσματα παρενόχλησης και βιασμού στα μέσα μεταφοράς, η Ινδική εταιρεία μεταφορών προχωρά στην πρόσληψη γυναικών οδηγών λεωφορείων.

Ξεκινώντας την εργασία της ως οδηγός λεωφορείου η 30χρονη Saritha Vankadarath δήλωσε στους Times of

India ότι προτεραιότητα της θα είναι να διασφαλίσει την ακεραιότητα των γυναικών επιβατών.

« Θα είναι μεγάλη πρόκληση για μένα καθώς η φήμη των οδηγών είναι πολύ κακή, αλλά θα ακολουθώ όλους τους κανόνες και ειδικά θα κρατώ ασφαλείς τις γυναίκες επιβάτες» είπε.

Υπήρξε μεγάλη οργή για την παρενόχληση και την σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στα μέσα μεταφοράς της Ινδίας τα τελευταία χρόνια, μετά τη διεθνή κατακραυγή από τον ομαδικό βιασμό και άγρια δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο στο Δελχί, το 2012.

Ο επικεφαλής της εταιρείας αστικών μεταφορών του Δελχί δήλωσε για την πρόσληψη της 30χρονης: « Το να έχουμε μια γυναίκα οδηγό θα συμβάλλει στο να βελτιώσουμε την εικόνα των υπηρεσιών μας. Λάβαμε 8 αιτήσεις και προσλάβαμε τη Saritha. Θα προσλάβουμε και άλλες γυναίκες οδηγούς».

Το πρώτο και μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η Saritha την πρώτη μέρα στη δουλειά; Οι πόρτες του λεωφορείου δεν έκλειναν!

Ινδίαλεωφορείαγυναίκεςβιασμόςκακοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα